четвер, 14 травня 2020 11:53

Донбас тотально забруднено російськими мінами

Донбас тотально забруднено російськими мінами
На Донбасі тисячі кілометрів території забруднено російськими мінами. Фото: Facebook/56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Площа районів Донбасу та Криму, забруднених мінами та вибухонебезпечними залишками війни, становить 7 тис. кв. км на підконтрольній уряду території та 14 тис. кв. км – на окупованій.

Про це заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ в межах головування України з проблематики легких озброєнь, пише "Укрінформ".

Він наголосив, що наразі 29 груп розмінування Збройних сил України, а також 16 піротехнічних команд Державної служби з надзвичайних ситуацій виконують завдання з розмінування на звільнених територіях Донецької та Луганської областей України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали тему сьогоднішнього засідання ТКГ по Донбасу

На сьогодні очищено понад 35,5 тис. га земель, понад 2 тис. км доріг, 1 тис. км залізничних шляхів. Виявлено та знищено понад 460 тис. вибухонебезпечних предметів та залишків війни.

Анатолій Петренко подякував міжнародним неурядовим організаціям, зокрема, The HALO Trust, Данській групі з розмінування (DDG), Швейцарському фонду протимінної діяльності (FSD), які з 2016 року надають допомогу Україні в розмінуванні територій.

Учасники онлайн-засідання безпекового форуму наголосили, що партнери України засуджують постачання Росією озброєнь та військової техніки підтримуваним нею збройним формуванням на окупованому Донбасі. Ситуація на цих територіях не покращиться, поки РФ не почне на практиці виконувати свої зобов'язання, згідно з Мінськими домовленостями.

Подальша реалізація Мінських угод несе прямі загрози територіальній цілісності, суверенітету і безпеці держави. Про це заявив голова фракції "Голос", член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін.

Зараз ви читаєте новину «Донбас тотально забруднено російськими мінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі