вівторок, 22 лютого 2022 07:21

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Доба на фронті принесла трагічні новини

Доба на фронті принесла трагічні новини
Російський ворог на Донбасі за добу вбив двох військових. Ще 18 поранені. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Минулої доби, 21 лютого, російські бойовики на Донбасі 84 рази порушили режим припинення вогню. 64 з них із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

12 військовослужбовців зазнали поранення різного ступеню важкості й перебувають у лікувальних закладах. Шестеро мають бойові травмування, повідомив пресцентр операції Об'єднаних сил.

Окупанти обстріляли понад 40 населених пунктів. Деякі кілька разів. Наприклад, Талаківку, Водяне, Щастя, Новолуганське. Гатили з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, протитанкових керованих ракетних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони просить українців не поширювати інформацію щодо переміщення ЗСУ

Також зафіксували проліт ворожого безпілотника з перетином лінії зіткнення. Імовірно, "Орлан-10".

Станом на 8:00 22 лютого окупанти тричі порушили тишу, двічі - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Обстріляли Щастя зі станкових автоматичних гранатометів. Двічі Маріуполь - з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм.

"Утрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. Об'єднані сили контролюють ситуацію та адекватно реагують на потенційні загрози з боку ворога", - наголосили в штабі.

21 лютого внаслідок обстрілу двоє українських військовослужбовців зазнали осколкові поранення несумісні з життям. Це військові Десантно-штурмових військ Збройних сил України: старший лейтенант Демидчук Ігор Олександрович і штаб-сержант Стельмах Олександр Анатолійович.

21 лютого президент країни-агресора Росії Володимир Путін визнав окуповані території Донецької та Луганської областей, так звані ЛНР і ДНР, "незалежними республіками". Він також виклав власну версію історії за останні 105 років і повторив тезу російської пропаганди, що сучасна Україна "була створена більшовицькою Росією".

Після цього Путін підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Ідеться про нібито "миротворців".

Зараз ви читаєте новину «Доба на фронті принесла трагічні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі