середа, 29 березня 2017 17:53

Для розмінування Донбасу потрібно 15 років

Для розмінування Донбасу потрібно 15 років
Тука визнав, що зброя та боєприпаси розповсюдилися територією всієї країни. Тож боротьба з "відлунням війни" може тривати набагато довше

Розмінування територій у зоні антитерористичної операції на Донбасі потребуватиме ще 10-15 років.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає "Голос України".

"Це приблизні розрахунки, які спираються на міжнародний досвід ліквідації наслідків військових конфліктів", - сказав Тука.

Тука визнав, що зброя та боєприпаси розповсюдилися територією всієї країни. Тож боротьба з "відлунням війни" може тривати набагато довше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія розв'язує війни, щоб списати боєприпаси" - експерт

Народний депутат Юлій Мамчур вважає, що розмінування може тривати кілька десятиліть.

"Один рік активних бойових дій веде до десятирічної роботи з розмінування територій. Тому держава має створити координаційний центр, який координуватиме зусилля, накопичуватиме матеріальні засоби, зокрема, міжнародну допомогу", - сказав нардеп.

300 тис. євро ЮНІСЕФ спрямує на два проекти: розмінування території та навчальну програму для місцевих школярів і дошкільнят.

Зараз ви читаєте новину «Для розмінування Донбасу потрібно 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі