четвер, 28 грудня 2017 22:32

"Деяким із них просто нікуди було там іти" - Лутковська про бойовиків

  Бойовикам, які відмовилися повертатися, просто нікуди було йти  - Валерія Лутковська
Бойовикам, які відмовилися повертатися, просто нікуди було йти - Валерія Лутковська

Бойовикам, які відмовилися повертатися, просто нікуди було йти на окупованій території Донецької та Луганської областей.

Про це заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Деяким із них просто нікуди було йти на непідконтрольній території. Вони відразу сказали, що всі родичі перебувають на підконтрольній Україні території, і вони хочуть повернутися до рідних і не хочуть повертатися на непідконтрольну територію. Були ті, які сказали, що вони зараз вільні люди і можуть жити на підконтрольній Україні території", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка підтвердили старт нового обміну заручниками

Лутковська уточнила, що деякі повідомили про рішення повернутися на підконтрольну Києву територію, вже перебуваючи в захоплених бойовиками районах.

"Я особисто таких шість осіб привезла на підконтрольну територію", - заявила вона.

За словами омбудсмена, представники бойовиків нормально відреагували на небажання їхніх колишніх поплічників залишатися на окупованій території.

27 грудня відбувся обмін заручниками між офіційним Києвом і представниками ДНР і ЛНР. Загалом звільнили 74 українців. Натомість з боку України передали 238 громадян.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак повідомив, що наступний обмін заручниками може відбутися за кілька місяців - до президентських виборів у Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Деяким із них просто нікуди було там іти" - Лутковська про бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі