вівторок, 29 листопада 2022 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Деокупація Луганщини – Гайдай повідомив гарні новини

Деокупація Луганщини – Гайдай повідомив гарні новини
Евакуація з Луганщини триває, людей вивозять вглиб країни у відносно мирні області. Фото: Нацполіція

Збройні сили України потроху просуваються в бік Сватового та Кремінної на Луганщині.

У деокупованих селах Луганщини проблем з харчами немає, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми постійно підвозимо проднабори. Сьогодні до Невського відправляємо 200 наборів та 150 буханок хліба, з розрахунку на кожну людину. У Невському нині залишаються до 150 осіб. Наполягаємо на евакуації зі звільнених населених пунктів через постійні обстріли ворога. Охочих небагато. Є кричущі випадки, коли знаходимо дітей, батьки яких не схотіли їхати. Але це поодинокі випадки", – ідеться у повідомленні.

Евакуація з Луганщини триває, людей вивозять вглиб країни у відносно мирні області.

"За домовленістю з нашими міжнародними партнерами маємо можливість відправляти людей із різними хворобами на довготривале лікування в Чехію. Зараз якраз формуємо список на від'їзд. Дітям з інтернетом на окупованих територіях, де не проходили активні бойові дії, вчителі, які там теж залишилися, допомагають навчатися дистанційно за українською програмою. Випадки поодинокі й таємні", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарні новини з фронту: ЗСУ підсмажили окупантів на Луганщині

Збройні сили України продовжують контрнаступ у напрямку лінії фронту Сватове–Кремінна, де російські окупанти розгорнули укріпрайони.

На Донбасі противник не припиняє штурмових дій в районі Бахмута, марно намагаючись оточити місто.

Війська російських окупантів протягом 27 та 28 листопада продовжували оборонятися від українських контрнаступальних операцій у районі Сватового. Загарбники також надавали пріоритет оборонним діям на Куп'янському напрямку, приблизно за 45 км на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Луганщини – Гайдай повідомив гарні новини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі