субота, 05 листопада 2022 13:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Деокупація Луганщини: назвали найгарячіші ділянки на східному фронті

Деокупація Луганщини: назвали найгарячіші ділянки на східному фронті
Захоплений і зруйнований росіянами Сіверськодонецьк ніхто не відновлює. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Луганщині зараз є дві найважчі ділянки: Кремінський та Сватівський напрямки.

Про деокупацію регіону Збройними силами України станом на ранок 5 листопада розказав у суботу голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

"На лінію Сватове – Кремінна вже встигли підтягнути свіжомобілізованих росіян. Кількість ворожих обстрілів за добу іде на сотні. Щодня росіяни до 10 разів намагаються прорвати оборону ЗСУ", – заявив він.

Водночас тимчасово захоплений і зруйнований росіянами Сіверськодонецьк ніхто не відновлює. Містяни не зможуть нормально пережити зимові морози. Проте у порожні квартири місцевих жителів області, які змушені були покинути свої домівки, заселяють військових.

"Із осель, де залишилося добре майно, окупанти вантажівками вивозять усе в бік Луганська", – додав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ вдарила ракетою по Дружківці: подробиці та перші фото наслідків

Вже неодноразово повідомлялося, як колаборантів та бойовиків розселюють по пустих домівках у селах і містах регіону. Місцева окупаційна влада знає, в кого житло було краще облаштоване, та допомагає зрадникам обрати "гарний варіант".

Мінбуд Росії повідомив, що підготовку до опалювального сезону у так званій ЛНР виконано на 99,6%. Щоправда, зазначили – ці показники не враховують Сіверськодонецьк. Відновлення системи теплопостачання міста потребує значного часу, додали в органі. Тобто, "відремонтувати" упродовж тижня-двох 10 лікарень та шкіл одночасно мінбуд в змозі, а за понад чотири місяці хоча б розпочати обстеження котелень чи теплотрас – ні.

Зараз ви читаєте новину «Деокупація Луганщини: назвали найгарячіші ділянки на східному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі