середа, 01 лютого 2023 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Де наступають окупанти: свіже зведення Генштабу

Де наступають окупанти: свіже зведення Генштабу
Генштаб повідомив останні новини з фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Окупаційні війська Росії не припиняють наступальних дій на Лиманському та Бахмутському напрямках, де зазнають "великих" втрат.

Безрезультатні наступальні дії ворог веде на Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 1 лютого.

Минулої доби, 31 січня, підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів в районах восьми населених пунктів: Ямполівка, Спірне, Роздолівка, Благодатне, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка та Парасковіївка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові розбили окупантів біля Вугледару: карти боїв оновили

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках без суттєвих змін. Наступальних угруповань противника не виявлено", – йдеться у зведенні.

Головне поле бою, де проходитимуть вирішальні та тяжкі бої, зосереджуватиметься саме на сході – у Донецькій та Луганській областях, прогнозують українські розвідники.

Американський Інститут вивчення війни заявив, що Росія може провести кілька етапів великих наступальних операцій в Україні. На думку аналітиків, кульмінацією цих наступів стане повне захоплення Донецької та Луганської областей. Водночас малоймовірно, що окупанти зможуть утримати ці позиції, вважають американці.

Зараз ви читаєте новину «Де наступають окупанти: свіже зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі