пʼятниця, 02 вересня 2022 08:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілова запитали, чи погодила Україна із Заходом звільнення Криму та ОРДЛО

Данілова запитали, чи погодила Україна із Заходом звільнення Криму та ОРДЛО
Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що звільнення Криму та Донбасу Україна ні з ким не має узгоджувати. Фото: УНІАН

Україна не повинна узгоджувати звільнення своїх територій ні з якою державою.

Водночас використання наданої зброї – інше питання. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Посадовець відповів на запитання, чи узгоджене визволення окупованого Росією Криму з Лондоном, Вашингтоном, Берліном або Варшавою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк: У питанні деокупації України вирішальне слово не за дипломатами, а за HIMARS та ЗСУ

"Ми не маємо узгоджувати звільнення наших територій", – наголосив Данілов.

Також секретар РНБО зауважив: "Якщо мовиться про незастосування на певних етапах зброї, яку ми отримали від США, по об'єктах на території РФ – це трошечки інша справа".

Президент Володимир Зеленський порекомендував жителям Криму триматися якомога далі від російських військових баз, оскільки військові об'єкти окупантів винищуватимуться ЗСУ.

На території тимчасово окупованого Криму незаконно перебуває понад 800 тис. росіян. Їхня доля вирішуватиметься після деокупації півострова.

Що стосується жителів ОРДЛО, після деокупації їм доведеться пристосовуватися до життя з Україною. Україна під них підлаштовуватися більше не має наміру.

Зараз ви читаєте новину «Данілова запитали, чи погодила Україна із Заходом звільнення Криму та ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі