четвер, 29 грудня 2022 08:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій
4

Збройні сили України готують наступ на Кремінну Луганської області одночасно з трьох напрямків. Водночас окупанти стверджують, що просуваються в районі Соледара.

Бої на Луганщині тривають, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). ЗСУ продовжують проводити операції зі звільнення Кремінної, хоча говорити про взяття населеного пункту передчасно.

28 грудня українські сили продовжували контрнаступ у напрямку Кремінної. Провели штурм біля Червонопопівки в 6 км на північ від міста, де бої не стихають за ділянку Р-66 шосе, що веде до Кремінної.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

Українські офіційні особи повідомили, що російські цивільні робітники та російське військове командування евакуювалися з Кремінної. Можливо, це вказує на те, що російські сили готуються до активних зусиль України зі звільнення.

Війська РФ продовжували обмежені контратаки, аби відновити втрачені позиції у цьому районі. Водночас український Генштаб повідомив, що українські воїни відбили атаки росіян у районі Майданчика, що в 16 км на північний захід від Краснополівки.

Бої у Донецькій області також не стихають. Російські війська продовжили наступальні операції у районі Бахмута. ЗСУ відбили атаки росіян у районі Бахмута та в межах 30 км на північний схід від Бахмута.

Окупанти стверджують, що просуваються у бік Соледара. Російські війська нібито ведуть бої з українськими військами у міських районах на південній та східній околицях Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вичерпали всі сили під Бахмутом і готуються до наступу на Луганщині – ISW

Армія РФ продовжила наступальні дії у районі Авдіївки та Донецька. ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Авдіївки та за 32 км на південний захід від Авдіївки у районі Водяного, Мар'їнки та Перемоги.

Росіяни також вели штурми на південний захід від Авдіївки у напрямку Невельського, Первомайського, Новомихайлівки та з боку Опитного.

На півдні російські сили 28 грудня продовжили оборонно-ротаційні дії у Херсонській та Запорізькій областях. Ворог проводить ротаційні заходи, щоб компенсувати постійну деградацію через українські удари.

Російські війська в Запорізькій області, можливо, створюють нові, потужніші підрозділи, але такі підрозділи, як і раніше, навряд чи утворять ударну групу, здатну до наступальних дій. На супутникових знімках, зроблених 22 грудня та опублікованих 28 грудня, додатково видно будівництво російських оборонних польових укріплень уздовж траси Т0401 Токмак – Пологи.

27 грудня в районах населених пунктів Токмак, Титове, Чернігівка, Пологи та Бердянськ Запорізької області втрати окупантів становлять три одиниці військової техніки різного типу, командний пункт, вузол зв'язку та близько 230 військовослужбовців пораненими. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі