неділя, 21 червня 2020 20:23

Чим можемо замінити Мінські домовленості

Чим можемо замінити Мінські домовленості
"Мінськ" - невигідний формат для України, каже експертка Марія Кучеренко. Фото: Тарас Подолян

Ми влаштували бомбардування ідеями Тристоронню контактну групу. Неконструктивною стороною у перемовинах є не Україна. Росія не планує йти з окупованих територій і припиняти обстріли, каже експертка Центру дослідження проблем громадянського суспільства Марія Кучеренко.

"Здається, що наша мета – довести неспроможність Мінських переговорів і вийти з них. Ця стратегія для Москви прозора. Є ризик, що піймає нас на слові. Погодиться на якусь ідею із врегулювання, але через формулювання викривить суть пропозиції й обмежить нам поле для зворотного маневру".

Вважає, незамінних форматів немає. Мінські домовленості є невигідним для України документом, але з ним теж треба працювати. Додатковий механізм міг би запрацювати, якби до переговорів долучили США. Але нині це не на часі через вибори у Штатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будемо мати гуманітарну катастрофу" - екпертка про компроміси для окупантів Донбасу

"Можна говорити про суто технічні речі: ремонт об'єктів інфраструктури, водопостачання, відновлення мобільного зв'язку на окупованих територіях. Варто було б створити екологічну підгрупу. Є загрози "мокрої консервації шахт", як це називають бойовики. Політичні питання треба виносити в "нормандський формат"", - пояснює.

ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З МАРІЄЮ КУЧЕРЕНКО ЧИТАЙТЕ У ПОТОЧНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА".

Війна, розв'язана проти України, завдала нищівного удару по репутації Росії та негативно вплинула на її відносини із Заходом - британський дипломат.

Зараз ви читаєте новину «Чим можемо замінити Мінські домовленості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі