вівторок, 14 лютого 2017 13:58

Через залізничну блокаду Авдіївка може замерзнути

Через залізничну блокаду Авдіївка може замерзнути

Авдіївка, яку недавно обстріляли і залишили без тепла через знеструмлення Авдіївського коксохіму (АКХЗ), може знову замерзнути. Про ризик різкого зниження виробництва на АКХЗ заявив його директор Муса Магомедов на своїй сторінці у Facebook.

"Не знаю, скільки страждань випало на долю цих людей, але, боюсь, скоро мені доведеться їм повідомити, що вони залишаться без роботи і навіть без тепла в їхніх будинках, попри всі зусилля, які ми докладаємо, щоб врятувати місто і наш завод. Чесно кажучи, руки опускаються, коли розумієш, що загроза цього разу не зовнішня, а внутрішня", - пише Магомедов.

Директор АКХЗ вказує, що причиною зменшення виробництва на очолюваному ним підприємстві стане зупинка Зуївської ТЕС, розташованої на непідконтрольній території, але зареєстрованій в Україні. Ця електростанція може використовувати тільки вугілля, видобуте на шахтах Павлограда та Добропілля (марка Г), тобто необхідна його доставка залізницею через лінію розмежування.

"Як ви знаєте, залізна дорога заблокована "активістами". Вони фактично наносять Авдіївці удар у спину. Припинення поставок вугілля на Зуєвську ТЕС означає її зупинку, місто та околиці залишаться без електро - і теплоенергії. Далі послідує різке зменшення виробництва на АКХЗ, де зайняті чотири тисячі співробітників", - написав Магомедов.

За його словами, під удар через блокаду активістами залізниці на Донбасі потраплять металургійні комбінати – одержувачі коксу АКХЗ.

"Під удар потрапить ММК імені Ілліча – це ще 18 тисяч українців. До речі, ММК імені Ілліча і "Азовсталь" вже знизили виробництво через блокади на 10%, щоб розтягнути наявні запаси сировини. І це тільки початок. Не за горами падіння виробництва і на "Запоріжсталі". Я хочу від імені всіх людей, зайнятих на виробництвах, та їх сімей передати великий привіт блокувальникам залізниці. Я не знаю, які цілі ви, хлопці, переслідуєте, але результати вашої активності за ефектом можна порівняти з обстрілом", - пише Магомедов

Станом на ранок 6 лютого 2017 року Авдіївський коксохімічний завод залишався у стадії консервації.

Зараз ви читаєте новину «Через залізничну блокаду Авдіївка може замерзнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі