вівторок, 09 січня 2018 10:35

"Це була гра" - посол України в ООН розповів, чому заморозилось питання миротворців на Донбасі

"Це була гра" - посол України в ООН розповів, чому заморозилось питання миротворців на Донбасі
Стало відомо, чому Росія провалила переговори по миротворцях на Донбасі. Фото: 5 канал

Росія відкинула практично всі важливі положення, тому досі не почалася робота над мандатом миротворчої операції на Донбасі.

Про це розповів посол України в ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю "Європейській правді".

"Радбез справді був готовий починати роботу над мандатом миротворчої операції, але Росія відкинула практично всі важливі положення і повернулася до своєї ідеї про дивну операцію, де миротворці ООН охороняли б спостерігачів ОБСЄ", - сказав Єльченко.

За словами посадовця, миротворча місія має знаходитись на державному кордоні між Україною і РФ, але Росія цей варіант відкидає.

"І це – "червона лінія", яку ніхто ніколи не перейде. Тому мені здається, що найближчим часом зрушень у цьому питанні не буде. Так, шанс був, але Росія його не використала чи не дала можливості використати його", - наголосив Єльченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна заявили, що не передадуть контроль над кордоном миротворцям

На думку посадовця, Росія від початку не хотіла миротворчої операції ООН на території Донбасу.

"Я думаю, що це була просто гра. Їм потрібне або збереження ситуації, яка є на зараз, або так звана "миротворча" операція на російських умовах, яка заморозила б цей конфлікт на десятиліття. Адже ми б отримали таку миротворчу операцію, з якою потім не знали б, що й робити і як її звідти вивести", - сказав він.

Для вирішення ситуації на Донбасі можуть застосувати два варіанти миротворчих операцій. Про це заявив представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

Зараз ви читаєте новину «"Це була гра" - посол України в ООН розповів, чому заморозилось питання миротворців на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі