четвер, 02 серпня 2018 09:07

"Б'є до 5 кілометрів" - випробували потужний ракетний комплекс

"Б'є до 5 кілометрів" - випробували потужний ракетний комплекс
В Україні у черговий раз протестували потужний ракетний комплекс "Стугна". Фото - obozrevatel.com

В Україні тестували потужний ракетний комплекс "Стугна". Його заряд може вражати ціль на відстані 5 кілометрів, а це вдвічі більше, ніж американський "Джавелін".

Тактичні навчання-змагання артилерійських підрозділів українських арт-бригад із застосуванням протитанкових комплексів тривали протягом 2 днів на лінії відводу, передають "Факти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку зброю ЗСУ отримали торік: показали детальний перелік

Військові стріляли по мішенях, складали автомати на швидкість, долали смугу перешкод, метали гранати та надавали медичну допомогу. Все це лише попередній етап змагань протитанкових розрахунків. Спочатку військове журі оцінює спритність бійців, які, крім своїх безпосередніх обов'язків, повинні бути універсальними солдатами, готовими до надскладних завдань.

Протитанковий ракетний комплекс "Стугна" розробки київського конструкторського бюро "Луч" почали масово виробляти 2015-го. Як кажуть військові з протитанкових підрозділів, за більшістю показників він навіть перевершує іноземні аналоги. На відміну від "Джавелін", вітчизняний "Стугна" має більший калібр, 130 мм проти 127, долає вдвічі більшу відстань до ураження цілі - 5 кілометрів, але головне - він у кілька разів дешевший за американську зброю.

Зараз ви читаєте новину «"Б'є до 5 кілометрів" - випробували потужний ракетний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі