понеділок, 19 грудня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка розкрила тактику "вагнерівців" під Бахмутом

Британська розвідка розкрила тактику "вагнерівців" під Бахмутом
Британська розвідка роз'яснила жорстоку тактику ПВК "Вагнер" на Донбасі. Фото: eastnews.ua

На Донбасі у боях на виснаження біля міста Бахмут Донецької області важливу роль продовжує відігравати російська військова приватна компанія "Вагнер".

В останні місяці проксі-група розробила наступальну тактику, щоб використати велику кількість завербованих у "Вагнер" погано навчених засуджених, повідомило 19 грудня міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

"Окремим бойовикам, імовірно, видають смартфони або планшети, на яких показано призначену їм вісь наступу та мету атаки. Зображення накладені на комерційні супутникові знімки. На рівні взводу і вище командири, швидше за все, залишаються в укритті та віддають накази по рації, отримуючи інформацію від невеликих безпілотних літальних апаратів", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія передасть Україні сотні тисяч артилерійських боєприпасів

Окремим особам та підрозділам наказують рухатися заздалегідь спланованим маршрутом, часто з вогневою підтримкою. Рідше поряд із бронетехнікою. Оперативникам "Вагнера", які самовільно відхиляються від намічених маршрутів атаки, загрожує страта.

"Ця жорстока тактика спрямована на те, щоб зберегти невеликий актив групи у вигляді досвідчених командирів та бронетехніки за рахунок доступніших новобранців-в'язнів, яких організація вважає витратним матеріалом", – додали у британській розвідці.

На Донбасі тривають позиційні бої на лінії Сватове – Кремінна в Луганській області.

На Донеччині українські військові вибили російських окупантів з позицій біля Бахмута, свідчать свіжі карти від американського Інституту вивчення війни (ISW). Загарбники давно утримували ці позиції.

Українські та російські джерела повідомляють про бої на околицях Бахмута, а також на північний схід і південь від міста. Російські війська нібито захопили Яковлівку Донецької області на північний схід від Соледара. Російські джерела стверджують, що Збройні сили України вибили війська РФ із позицій, які давно утримувалися біля Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка розкрила тактику "вагнерівців" під Бахмутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі