середа, 31 липня 2019 15:50

Бразильський найманець Лусваргі таки відправиться у тюрму

Бразильський найманець Лусваргі таки відправиться у тюрму
Рафаель Лусваргі таки відправиться у тюрму. Суд над ним тривав 3 роки / фото: ООС

Набув чинності вирок громадянину Федеративної Республіки Бразилія Рафаелю Лусваргі.

Його засуджено до 13 років позбавлення волі за обвинуваченням у діяльності терористичних організацій ЛНР і ДНР, йдеться у постанові Апеляційного суду, винесеній 31 липня, інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

"Під час судового засідання обвинувачений Рафаель Лусваргі заявив клопотання про відмову від апеляційної скарги, у зв'язку з чим Дніпровським апеляційним судом ухвалено рішення про закриття апеляційного провадження", – інформують у прокуратурі.

Згідно із законодавством, винесення судом такої ухвали тягне за собою набрання законної сили судовим рішенням, що було оскаржене в апеляційному порядку.

Рішення апеляційної інстанції, у свою чергу, оскарженню не підлягає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовика засудили до 13 років тюрми

Після засідання суду обвинувачений Рафаель Лусваргі відбув до місця відбування покарань.

При виконанні вказаного вироку обвинуваченому буде зараховано строк, проведений ним під вартою станом на 2 травня.

Раніше Рафаель Лусваргі був засуджений постановою Печерського районного суду до 13 років ув'язнення із конфіскацією майна. Його визнали винним у створенні терористичної організації та незаконних збройних формувань. Лусваргі визнав свою провину. Проте згодом Апеляційний суд скасував вирок через процедурні порушення.

Бразилець спочатку утримувався під вартою, але потім йому змінили запобіжний захід, і він опинився на волі, де жив в одному з київських монастирів. Прокурор у справі бойовика пояснив, що Лусваргі випустили з СІЗО, бо планували обміняти на військовополонених ДНР і ЛНР.

Після цього його помітили у Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ МП. Лусваргі затримали учасники С14 і відвели до СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Бразильський найманець Лусваргі таки відправиться у тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі