субота, 15 квітня 2023 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту

Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту
На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Розпочалася 416-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, повідомив уранці 15 квітня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар'їнку. Протягом минулої доби було відбито 56 атак ворога.

"На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. На Авдіївському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новокалинового та Первомайського Донецької області, але успіху не мав. На Мар'їнському напрямку за минулу добу наші захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар'їнка Донецької області", – йдеться у повідомленні.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території Білорусі продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил Росії. Триває також комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Республіки Білорусь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняний контрнаступ дасть ЗСУ шанс завершити війну

Зберігається військова присутність противника у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей РФ.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Діброва та Білогорівка. На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують вести оборонні дії. Російські загарбники продовжують чинити мародерство на тимчасово захопленій території України. Зокрема, у Новокаховському районі Херсонської області відзначені випадки зливу мастила з електротрансформаторів, що, в свою чергу, призводить до знеструмлення окремо взятих вулиць населених пунктів району.

"Авіація Сил оборони за минулу добу завдала п'ять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, три райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки росіян, а також станцію радіоелектронної боротьби противника", – звітує Генштаб.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, пише видання The New York Times.

Зараз ви читаєте новину «Бої за Бахмут і Мар'їнку: Генштаб повідомив останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі