четвер, 03 листопада 2016 14:26

Бойовики протистоять розведенню сил на Донбасі

Бойовики протистоять розведенню сил на Донбасі
Фото: Слово і Діло

Збройні сили України готові до виконання рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі, проте бойовики продовжують обстрілювати українські позиції.

Про це повідомив у Facebook прес-офіцер Тарас Грен.

За його словами, виконати заходи з розведення сил у Станиці Луганській завадили обстріли позицій ЗСУ вночі 1 листопада. Повторні обстріли позицій у Станиці Луганській 2 листопада ще раз підтвердили небажання керівництва ОРЛО виконувати взяті на себе зобов'язання. Бойовики обстрілювали позиції українських військових з мінометів 82 калібру (забороненого Мінськими домовленостями), АГС, РПГ, озброєння БМП та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики випустили 200 мін по силах АТО

"Черговим свідченням зриву домовленостей з боку ОРЛО також став факт обстрілу позицій ЗСУ поблизу населеного пункту Кримське, із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Загалом було випущено близько 30 ракет із району населеного пункту Сміле. Про всі випадки порушення режиму припинення вогню поінформована робоча група СММ ОБСЄ", – додав Грен.

Він нагадав, що, відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи, розведення сторін можливе лише після 7 днів дотримання режиму припинення вогню. Збройні сили України неухильно дотримуються взятих на себе зобов'язань.

За минулу добу бойовики 47 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. Найбільше обстрілювали маріупольський напрямок. У Павлополі проти сил АТО бойовики застосували гранатомети, а неподалік Мар'їнки - озброєння БМП, БТР, гранатомети й стрілецьку зброю. Поблизу Широкиного, Тарамчука, Гнутового, Талаківки та Красногорівки обстріли укріплень Збройних сил України тривали з мінометів калібрів 82 мм та 120 мм.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики протистоять розведенню сил на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі