субота, 22 вересня 2018 13:28

Бойовики показали "українського диверсанта", який мав ліквідувати Захарченка

Бойовики показали "українського диверсанта", який мав ліквідувати Захарченка
Бойовики показали підозрюваного у замаху на Захарченка. Фото: HJK

Донецькі бойовики показали підозрюваного у замаху на главу "ДНР" Олександра Захарченка.

На допиті "вбивця" назвався Олександром Погоріловим. Розповів, що в 2014 році його завербувала контррозвідка СБУ. Відповідний сюжет показали на російському телеканалі "Рен-ТВ".

За словами підозрюваного, він пройшов спеціальну підготовку в Київській області. Пізніше СБУ змусила його встановити бомбу в донецькому ресторані "Пушкін" для ліквідації Захарченка.

Погорілий зазначив, що в Донецьку також діяла друга ДРГ, яка мала аналогічне завдання - ліквідувати Захарченка. Друга група буцімто мала вибуховий пристрій, наданий США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На могилі Захарченка поставили озброєну охорону

Підозрюваний розповів, що друга ДРГ тестувала американську вибухівку в Києві в районі Головпоштамту. Під час випробувань сигнал детонатора відмінно спрацьовував на відстані в півтора-два кілометри.

В підриві покійного глави ОРДО звинуватили співробітників СБУ і західні спецслужби. Також в Донецьку затримали вбивцю так званого голови "ДНР" Олександра Захарченко.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики показали "українського диверсанта", який мав ліквідувати Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі