пʼятниця, 26 жовтня 2018 14:59

Бойовики не випускають медиків із окупованих територій

Бойовики не випускають медиків із окупованих територій
Фото: static.nahnews.org

В окремих районах ОРДО через відсутність замовлень зупиняють підприємства і спостерігається гостра нестача лікарів. Повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у Facebook.

"У зв'язку з катастрофічною нестачею лікарів у ДНР на посади до медичних установ призначають випускників так званого Донецького медичного університету, які через наявність "дипломів ДНР" не можуть працевлаштуватися за межами ОРДО. Крім цього, окупаційа влада створює умови, які значно ускладнюють виїзд осіб із будь-якою медичною освітою за межі ДНР", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія продає донбаське вугілля Туреччині та Польщі - Клімкін

Також, за даними нардепа, в окупованих районах Донецької та Луганської областей зупиняються підприємства. Наприклад, на початку жовтня через відсутність замовлень і сировини з РФ у Луганській області призупинило роботу "Хімічне об'єднання імені Петровського", яке займається виробництвом вибухових речовин. Стахановський вагонобудівний завод у місті Кадиївка на Луганщині заборгував працівникам 90 млн руб. - 38,9 млн грн.

У ДНР також призупинило роботу "ПрАТ "Донецьксталь-металургійний завод", філія "Металургійний комплекс", який працює як філія №1 "ЗАТ Зовнішторгсервіс".

За даними Тимчука, Єнакіївський металургійний завод у Донецькій області працює на 20-30% потужностей, а основну частину виробленої продукції заводу вивозять у Росію.

Арештанти із ДНР просяться в Україну. 50 ув'язнених на непідконтрольних територіях Донбасу просять помістити їх до українських тюрем.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики не випускають медиків із окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі