понеділок, 30 травня 2022 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Донбас: ворог стягує війська і відновлює наступ на деяких напрямках

Битва за Донбас: ворог стягує війська і відновлює наступ на деяких напрямках
Генштаб повідомив оперативну інформацію на 30 травня. Фото: Генштаб

На Слов'янському напрямку ворог перегруповується для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове, Ізюм – Слов'янськ.

Для авіаційної підтримки підрозділів у районі на північ від міста Ізюм противник утримує в готовності до застосування до вертолітної ескадрильї Ка-52, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

Ворог перемістив до тимчасово зайнятих населених пунктів понад 250 одиниць озброєння і військової техніки. Противник відновив залізничний міст у районі міста Куп'янськ. Зробив це для підвищення оперативності перекидання військ та техніки.

На Донецькому напрямку окупанти ведуть наступальні дії у районах Лисичанська, Сіверськодонецька. Хочуть окупувати ці території та заблокувати основні логістичні шляхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба триває: показали світлини українських захисників з Лисичанська

На Лиманському напрямку ворог закріплюється у населеному пункті Лиман. Проводить перегрупування для подальшого наступу на Слов'янськ.

Противник закріплюється на північно-східних та південно-східних околицях Сіверськодонецька. Перекинув з території Росії до визначених районів боєприпаси та техніку. Зробив це для посилення угруповання військ.

На Бахмутському напрямку окупанти перегруповуються для подальшого наступу на напрямку Олександропіль – Комишуваха.

На Курахівському та Новопавлівському напрямках противник активних бойових дій не проводив. Обстрілює позиції наших військ. Зокрема задіює оперативно-тактичну та армійську авіацію.

Українські захисники продовжують стримувати російського агресора на сході. 29 травня наші воїни знищили 39 російських військових. ЗСУ також ліквідували 11 одиниць воєнної техніки, дві артилерійські системи та три безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Донбас: ворог стягує війська і відновлює наступ на деяких напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі