понеділок, 28 серпня 2023 10:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Біля Бахмута ЗСУ звільнили ще 1 кв. км

На північному флангу Бахмута російські війська намагаються повернути втрачені позиції.

На південному фланзі Збройні сили України звільнили ще 1 кв. км території, повідомила 28 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Бахмутський напрямок дуже гарячий. Це напрямок сходу, де в нас щотижня є просування. Вони поступові, але впевнені. Власне це те, що найбільше ворогу дошкуляє. По Бахмутському напрямку це нагадує дещо підкову довкола самого міста-фортеці. І панівні висоти, які зайняті, вони схожі на таке напівоточення", – розповіла вона.

По північному флангу, за словами Маляр, ворог атакує. Там росіяни хочуть відвоювати те, що зайняли ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив нові подробиці про контрнаступ

Автор: deepstatemap.live
  ЗСУ минулого тижня звільнили ще 1 кв. км
ЗСУ минулого тижня звільнили ще 1 кв. км

"Боротьба основна триває саме за це. По південному фланзі довкола Бахмута у нас іде просування. Минулого тижня там звільнений ще один квадратний кілометр. І разом це вже 44 квадратних кілометри, які там звільнені", – додала заступниця міністра.

Епіцентром боїв на сході стала Кліщіївка.

"Дійсно, боротьба триває саме в цьому населеному пункті. Ну і в районах Оріхово-Василівки. Там також ворог дуже потужно чинить опір. Але там просуваємося ми", – звітує Маляр.

Бахмут протягом місяців залишався епіцентром бойових дій. Наші воїни ведуть наступальні дії південніше міста-фортеці. Закріплюються на досягнутих рубежах. Своєю чергою окупанти намагаються відновити втрачені позиції.

Українські війська звільнили Роботине Пологівського району Запорізької області.

Зараз ви читаєте новину «Біля Бахмута ЗСУ звільнили ще 1 кв. км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі