вівторок, 26 січня 2016 10:51

Батальйон "Донбас" втратив 67 бійців за весь період АТО

Батальйон "Донбас" втратив 67 бійців за весь період АТО
Фото: 112.ua

Батальйон Національної гвардії "Донбас" за весь час проведення АТО втратив загиблими 67 бійців, а ще 20 досі вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляють на офіційному сайті Нацгвардії.

"Загалом під час проведення антитерористичної операції батальйон "Донбас" втратив 67 побратимів, отримали поранення 173 чоловіки. Перебували у заручниках незаконних збройних формувань 132 чоловіки, одного до цього часу не звільнено, вважалися зниклими безвісти 78 чоловік, залишаються не розшуканими – 20", – ідеться у тексті.

Більшість утрат та полонених зі складу батальйону сталися під час Іловайської операції, яка завершилася прямою інтервенцією військ Росії та оточенням міста.

"Загинули 22, отримали травми та поранення 39, було захоплено у заручники 111 та зникли безвісти 20 бійців "Донбасу", – зазначено у повідомленні.

Під час оборони Дебальцевого батальйон також зазнав утрат.

"Загинули 8, отримали поранення 8, захоплено у заручники 1 та зникли безвісти 2 військовослужбовці", – додали в інформації.

З особового складу батальйону державними нагородами України нагороджено 245 бійців, 66 із них посмертно, відзнаками Міністерства внутрішніх справ України нагороджено 11 осіб, із них 3 іменною вогнепальною зброєю, 120 отримали відзнаки Національної гвардії України.

Нагадаємо, батальйон "Донбас" був створений у серпні 2014 року. Це єдиний добровольчий батальйон у складі Нацгвардії України.

Раніше повідомлялось, що бійці добробату "Донбас" взяли участь у київській Смолоскипній ході.

Зараз ви читаєте новину «Батальйон "Донбас" втратив 67 бійців за весь період АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі