субота, 09 вересня 2017 14:56

Бангладеш і Пакистан: військові яких країн можуть прийти на Донбас

Бангладеш і Пакистан: військові яких країн можуть прийти на Донбас
Миротворчі війська ООН мають право вбивати - політолог Тарас Чорновіл

На тимчасово непідконтрольній частині Донбасу можуть бути задіяні війська в межах миротворчої місії ООН з таких країн як Бангладеш і Пакистан. Таку думку висловив політолог Тарас Чорновіл.

"Насправді сьогодні пропозиція Росії для нас абсолютно не прийнятна, тому що вона по-суті "законсервовує" війну. Але, чесно кажучи, заява Путіна і для самої Росії не є вигідною.

Тобто, це є в певній мірі провокативна заява для того, щоб десь почати якийсь діалог і з нього щось виторговувати. Тому що заморозка конфлікту означає, що турбувати Україну, стріляти, вбивати наший людей, погрожувати можливим просуванням далі військ в зоні конфлікту стане взагалі неможливим.

Миротворчі війська – це не ОБСЄ. І це навіть не поліцейська місія. Миротворчі війська ООН мають право вбивати. Більше того, вони мають такий обов'язок. І тепер уже не ставляться, як правило, на миротворчі операції ті сили, які близькі до зони конфлікту. Європейців у нас не буде. У нас, найімовірніше, буде у такому випадку стояти Бангладеш і Пакистан, що для нас неймовірно вигідно. А для Росії дуже не бажано", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив слова Путіна про розширення зони військових дій в Україні

На думку Чорновола, заморозка конфлікту на Донбасі є абсолютно не вигідною РФ, адже "їй треба буде дестабілізувати Україну, а цей факт не є вигідним у цьому плані".

"Тому використання міжнародної збройної місії винятково для розділення ворогуючих сторін, в даній ситуації, не є вигідним нікому", - підкреслив він.

Політолог вважає, що заява Путіна про миротворців може означати те, що ідуть переговори, в яких Росія пробує щось виторгувати.

Путін вважає, що наявність миротворців ООН на Донбасі пішла б на користь вирішення конфлікту на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Бангладеш і Пакистан: військові яких країн можуть прийти на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі