середа, 11 січня 2023 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

ATACMS і F16: генерал США розказав про необхідну допомогу Україні

ATACMS і F16: генерал США розказав про необхідну допомогу Україні
Росіяни навряд зможуть вдатися до ескалації. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Захід довгий час не надавав Україні необхідну зброю через побоювання країн подальшої "ескалації" з боку Росії.

Водночас зараз ситуація змінилася, заявив колишній командувач американських військ у Європі, генерал у відставці Бен Годжес в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Гадаю, Захід не бажав надавати деяку зброю через перебільшену стурбованість ескалацією з боку Російської Федерації. Я не думаю, що росіяни насправді зможуть вдатися до ескалації, і тому нам потрібно припинити стримуватися", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал розповів, навіщо Путіну нова хвиля мобілізації в РФ

Годжес висловив задоволення тим, що Сполучені Штати Америки, Німеччина та Франція оголосили, що нададуть броньовані машини, які значно допоможуть Збройним силам України в наступальних операціях.

"Сподіваюся, що далі будуть танки, разом із ATACMS та дронами Grey Eagle, а також Reaper із літаками F16. Але гарантій немає", ‒ додав генерал у відставці.

Тим часом Швейцарія не дозволяє Іспанії передати Україні певне озброєння швейцарського виробництва. Для подальшого реекспорту деякі військові поставки потребують схвалення країни-виробника, заявила міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес.

Зараз ви читаєте новину «ATACMS і F16: генерал США розказав про необхідну допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі