середа, 04 січня 2023 13:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія РФ численно штурмувала позиції ЗСУ в новорічну ніч – генерал Сирський

Армія РФ численно штурмувала позиції ЗСУ в новорічну ніч – генерал Сирський
У Донецькій та Луганській областях зараз тривають найзапекліші бої. Фото: facebook.com/EastOC

За перші три дні 2023 року інтенсивність бойових дій в Донецькій області поступово зростала.

Численні штурми українських позицій тривали навіть у новорічну ніч. Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center.

"Противник не відмовився від своїх планів вийти на кордони Донецької області. Наступальне угруповання військ противника продовжує повзучий наступ на Донеччині", – додав Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карти боїв в Україні: аналітики показали, що відбувається на фронті

За його словами, на найгарячіших ділянках фронту окупанти мають перевагу в озброєнні та військових. Та попри це, рівень їхніх безповоротних втрат "набагато більший, ніж у нас".

"Нам вдалось зірвати плани ворога. Навіть в умовах переваги противника в силах і засобах, вони не змогли виконати поставлену їхнім командуванням задачу – захопити Соледар та оточити Бахмут (на Донеччині. – Gazeta.ua) до 26 грудня", – наголосив Сирський.

Важкі бої ведуться на рубежі Сватове – Кремінна, а також у напрямку Лисичанська Луганської області. Найскладніша ситуація залишається на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ. Там ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

3 січня підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян в районах населених пунктів Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Соледар, Красна Гора, Бахмут, Майорськ, Мар'їнка, Новомихайлівка, Побєда і Красногорівка Донецької області, за даними Генштаба ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Армія РФ численно штурмувала позиції ЗСУ в новорічну ніч – генерал Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі