пʼятниця, 01 червня 2018 16:39

Анонсували нову зустріч нормандської четвірки: що вирішать політики

Анонсували нову зустріч нормандської четвірки: що вирішать політики
Міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" проведуть нові переговори 11 червня. Фото: zn.ua

11 червня у Берліні відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки".

Політики обговорять питання звільнення українських бранців, яких утримують в РФ та на окупованих територіях. Також - формат ймовірної миротворчої місії ООН на Донбасі, пише "Інтерфакс-Україна".

"Вчора, і протягом останніх тижнів, у мене проходили дискусії з главами МЗС Франції, Росії та України. І мені дуже подобається, що нам все-таки вдалося домовитися про засідання в нормандському форматі на рівні міністрів закордонних справ", - сказав Гайко Маас, очільник МЗС Німеччини.

Український міністр МЗС Павло Клімкін додав, що миротворча місія має долучитися до встановлення безпеки на сході країни. Після цього - взяти контроль над ОРДЛО і підготувати платформу для неупереджених виборів на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теракти, диверсії та політичні вбивства: про що розповів Клімкін в ООН

На думку спецпредставника США Курта Волкера, пропозиція Росії розмістити миротворців уздовж лінії вогню лише посилить розподіл країни. "Запровадження миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй по всій окупованій території гарантуватиме контроль над українсько-російським кордоном. Це б створило умови для відновлення миру, проведення виборів на Донбасі й ухвалення закону про амністію. До того часу США допомагатимуть Києву зупиняти РФ санкціями", - сказав Волкер.

Зараз ви читаєте новину «Анонсували нову зустріч нормандської четвірки: що вирішать політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі