четвер, 07 вересня 2023 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу
8

Збройні сили України на передовій поступово відвойовують позиції на Бахмутському напрямку. Сили оборони також просунулися на схід від Невельського в Донецькій області та біля Вербового на заході Запорізької області.

По всій лінії фронту точаться важкі бої. Зіткнення на Донбасі тривають. Ситуація у Харківській та Луганській областях досі напружена, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська нібито покращили свої тактичні позиції поблизу Новоєгорівки в 15 км на південний захід від Сватового. Окупанти безуспішно атакували поблизу Новоселівського неподалік Новоєгорівки. Підрозділи новосформованої 25-ї загальновійськової армії РФ продовжують замінювати невідомі російські підрозділи, які діють на Лиманському напрямку.

Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Фото: understandingwar.org
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні
Аналітики ISW показали свіжі карти боїв в Україні

Російські джерела стверджували, що ЗСУ пішли в наступ уздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Атакували поблизу Сергіївки, Діброви та Серебрянського лісництва.

Наші воїни досягли часткового успіху на Бахмутському напрямку та витіснили російські війська з позицій на південь від Бахмута. Сили оборони поступово відвойовують позиції в цьому районі. ЗСУ просуваються також у Кліщіївці. Наразі вони контролюють половину населеного пункту. Там досі тривають позиційні бої.

Міноборони Росії стверджувало, що українські війська проводили наступальні операції поблизу Оріхово-Василівки, Яковлівки, Соледара, Кліщіївки, Андріївки та Курдюмівки і порушили російські наземні лінії зв'язку на північний захід від Кліщіївки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи РФ вдарили по країні з землі і з повітря: є загиблі й поранені

Окупанти тим часом безуспішно атакували поблизу Залізнянського, Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Білої Гори. Сили оборони провели наступальні операції вздовж лінії Авдіївка-Донецьк. Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися на схід від Невельського.

ЗСУ 6 вересня продовжували контрнаступ у районі кордону Донецької та Запорізької областей. Російські джерела, включно з Міноборони РФ, стверджували, що українські сили продовжували атакувати лінію Новодонецьке-Новомайорське.

Російські окупанти не здійснювали жодних заявлених або підтверджених атак у районі кордону Донецько-Запорізької області 6 вересня.

Українські сили мають успіхи в контрнаступі на заході Запорізької області. Геолокаційні кадри показують, що ЗСУ просунулися вздовж лінії окопів на захід від Вербового.

На лінії Роботине-Вербове тривають важкі бої, адже ЗСУ намагаються прорватися в напрямку Новопрокопівки.

Російські війська знищили британський танк Challenger біля Роботиного, але український екіпаж вижив після артилерійського удару.

6 вересня російська армія здійснила обмежену та невдалу наземну атаку на заході Запорізької області. ЗСУ відбили її поблизу Роботиного.

Російські війська продовжують завдавати регулярні авіаційні та артилерійські удари по Херсонській області. Застосували чотири керовані авіаційні бомби КАБ-500 для ударів по Бериславському району.

Російські підрозділи 205-ї окремої мотострілецької бригади завдали удару нібито по українському командному пункту на Херсонському напрямку.

У Чорному морі ворог змушений змінити свою поведінку через збільшення загрози ударів безпілотників ВМС України. Росіяни частіше ховають свої судна в портах окупованого Криму та ближче до Новоросійська.

Розпочалася 561-ша доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. На фронті протягом минулої доби відбулося 39 бойових зіткнень. Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Водночас, в результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмуту, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW показали актуальні карти контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі