четвер, 29 вересня 2022 06:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW анонсували неминучий колапс РФ під Лиманом

На Донеччині Збройні сили України просунулися на захід, північ і північний схід від Лиману й працюють над завершенням оточення ворога в місті й уздовж північного берега річки Сіверський Донець.

Росія не реагує на поточні втрати своєї армії під Лиманом і не готується до колапсу на цій ділянці фронту, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW. Аналітики вважають, що це додатково знизить моральний дух росіян.

"Крах лиманського котла, імовірно, матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та заході Луганської областей. Це дасть змогу ЗСУ завдати удару по позиціях і комунікаціях, які підтримують лиманське угруповання ворога. Позиції РФ уздовж західного кордону Луганської області й у районі Сіверськодонецька – Лисичанська під загрозою", – ідеться в щоденному звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ досягають успіхів біля Лимана та на півдні: свіжа карта бойових дій від ISW

Міноборони Росії не спромоглося інформаційно підготувати росіян до неминучої поразки в Лимані. Після успішного контрнаступу ЗСУ в Харківській області це стане новим ударом, який продовжить руйнувати моральний стан і поширить паніку серед військових РФ.

"Гнівна реакція російського інформаційного простору відіграла роль в оголошенні часткової мобілізації невдовзі після першого масштабного контрнаступу України", – додали аналітики.

Зараз ЗСУ скупчилися біля Ямполя за 13 км на південний схід від Лиману й прорвали там російські оборонні рубежі, щоб просунутися на Торське з південного заходу. Українські воїни атакують Шандриголове, що приблизно за 10 км на північний захід від Лиману, звільнили Новоселівку – на південь від Шандриголового й за 10 км на північний захід від Лиману.

Автор: ISW
  Російські війська можуть зазнати неминучої поразки у районі Лимана
Російські війська можуть зазнати неминучої поразки у районі Лимана

28 вересня українські війська продовжували досягати значних успіхів навколо Лиману, наступаючи з півночі вздовж дуги Зелена Долина – Колодязі й з південного сходу в районі Ямполя. ЗСУ взяли під контроль Зелену Долину, що в 15 км на північ від Лиману, і просунулися на схід, щоб узяти під контроль Колодязі (11 км на північний схід від Лиману). Далі вони просунулися на південний схід від Колодязів і ведуть бої на околицях Торського, за 12 км на північний схід від Лиману.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW анонсували неминучий колапс РФ під Лиманом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі