пʼятниця, 15 травня 2020 10:34

Американський посол прокоментував можливість зняття санкцій із Росії

Американський посол прокоментував можливість зняття санкцій із Росії
Санкції триватимуть, поки Росія не поверне Криму, заявив американський посол. Фото: Фото: pixabay.com

Міжнародна спільнота повинна притягнути Росію до відповідальності за дії, які порушують суверенітет та територіальну цілісність України, зокрема – за її дії на окупованому Донбасі та в Криму.

Про це заявив посол США при ОБСЄ Джеймс Гілмор Третій у зверненні до Постійної ради організації, пише "Голос Америки".

Дипломат звернув увагу міжнародної спільноти на численні порушення режиму припинення вогню на сході України, де "очолювані Росією сили продовжують свої зусилля, спрямовані на підривання суверенітету" України.

Джеймс Гілмор Третій нагадав про насильство поблизу населеного пункту Пікузи (Комінтерново) у Донецькій області, бої біля Золотого на Луганщині, перешкоджання руху СММ ОБСЄ з боку бойовиків, перетин українського кордону на сході України вантажівками з Росії, використання бойовиками на окупованому Донбасі сучасного російського озброєння, що йде всупереч запереченням із боку РФ її участі у конфлікті.

"В умовах заперечень, маневрів, що відволікають, та дезінформації з боку Росії, на тих із нас, хто справді вірить у принципи Гельсінського заключного акта та зобов'язання ОБСЄ, лежить колективна відповідальність. Ми повинні притягнути Росію до відповідальності за те, що вона діє всупереч суверенітету та територіальній цілісності України, та за зловживання, які вона вчинила на сході України та в окупованому Криму", – наголосив дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський продовжив заборону російських соцмереж

Також Гілмор згадав депортацію 200 тис. кримських татар у травні 1944 року. За його словами, через 76 років після тих подій жорсткі репресії з боку Росії щодо опонентів окупації знову "примусили десятки тисяч кримчан втекти з півострова".

Посол заявив, що США ніколи не визнають спроби анексії Кримського півострова Росією.

"Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів і підтверджуємо, що пов'язані із Мінськом санкції проти Росії залишатимуться чинними, доки Росія не виконає зобов'язань відповідно до Мінських угод. Санкції, пов'язані з Кримом, залишатимуться чинними, доки Росія не поверне контроль над півостровом Україні", – заявив Гілмор.

У Палаті представників Конгресу США зареєстрували резолюцію із закликом до Білого дому запровадити нові санкції проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Американський посол прокоментував можливість зняття санкцій із Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі