неділя, 07 жовтня 2018 18:29

Американські винищувачі F-15 прибудуть в Україну: назвали дату і місце
5

Багатонаціональне навчання "Чисте небо — 2018" відбудуться в Україні впродовж 8-19 жовтня на Хмельниччині та Вінниччині.

В рамках проведення навчань в Україну прибудуть літаки з країн НАТО, пише Український мілітарний портал.

Винищувачі McDonnell Douglas F-15
Фото: УМП
Військово-транспортний літак Lockheed C-130 військово-повітряних сил США
Літак заправник КС-135 Військово-повітряних сил США
Розвідувально-ударний БпЛА МQ-9 Військово-повітряних сил США
Винищувач F-16C польських Військово-повітряних сил

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні влаштують багатонаціональні військові навчання

Прибудуть учасники з США, Румунії, Польщі, Королівства Бельгії, Королівства Данії, Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, королівства Нідерландів, Грецької Республіки та Естонської Республіки. буде залучено понад 40 літальних апаратів, десятки зенітних ракетних комплексів і засобів радіо-технічних військ.

Вперше за 20 років до України завітають американські винищувачі F-15. Востаннє вони перебували в Україні 10-14 червня 1997 року по програмі "споріднених авіабаз". Тоді прилетіло 4 F-15E в супроводі літака-заправника KC-135 з бази Сеймур-Джонс, США.

На території України 2018 року буде проведено 5 міжнародних військових навчань. Українці вчитимуться діяти разом з американцями, поляками, німцями, молдаванами та румунами.

Зараз ви читаєте новину «Американські винищувачі F-15 прибудуть в Україну: назвали дату і місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі