четвер, 03 жовтня 2019 14:31

Як змінилися правила перетину лінії розмежування на Донбасі

Як змінилися правила перетину лінії розмежування на Донбасі
У кінці жовтня правила перетину зміняться. Фото: УНІАН

29 жовтня набирає чинності новий порядок перетинання лінії розмежування на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Для перетинання лінії розмежування громадянам України потрібно мати при собі український внутрішній паспорт або закордонний паспорт чи тимчасове посвідчення громадянина України і дозвіл фізичної особи, повідомляють у ДПСУ.

Українці, які не досягли 16-річного віку, повинні мати паспорт громадянина України або закордонний паспорт, або тимчасове посвідчення громадянина України чи проїзний документ дитини. Проїзний документ дитини міграційна служба вже не видає, але ті, хто отримав його, можуть користуватися до закінчення терміну його дії.

Дозволяється виїзд із окупованої території українцям, які не мали можливості оформити український паспорт. Їм необхідно пред'явити свідоцтво про народження або будь-який інший документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.

З окупованої території можуть виїхати українці, які народились на ній. Вони повинні виїжджати із супроводжуючою особою та за її паспортним документом, а також документами, що підтверджують факт їхнього народження.

Пропуск українців, які виїхали для оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, здійснюватиметься за умови пред'явлення довідки, виданої територіальним органом або терпідрозділом Державної міграційної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики не видають паспорти пенсіонерам

Пропуск на окуповану територію українців, які не досягли 16-річного віку здійснюється за нотаріально посвідченою згодою одного з батьків або інших документів. Згода одного з батьків (усиновлювачів) не вимагається у разі, коли дитина повертається на окуповану територію у супроводі того з батьків, з яким виїжджала.

Громадяни України віком від 14 до 16 років, які навчаються в закладах освіти на контрольованій українською владою території, можуть перетинати лінію розмежування без супроводу батьків, опікунів, які проживають на окупованій території, – за умови пред'явлення документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, та наявності документа, що підтверджує навчання у закладі освіти на контрольованій території.

Для іноземців порядок перетину лінії розмежування в Донбасі залишився без змін.

Окупаційна адміністрація ДНР створює "пенсійні комісії", щоб позбавляти виплат від ДНР тих пенсіонерів, які живуть в Україні та отримують дві пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилися правила перетину лінії розмежування на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі