понеділок, 20 грудня 2021 16:04

Як армія тримає оборону на лінії фронту в Авдіївці, Нью-Йорку і Травневому: фоторепортаж
40

15-17 грудня на позиціях українських військових в Авдіївці, Травневому, Нью-Йорку на Донеччині побували кореспонденти британського видання Reuters. У фоторепортажі розповідають, як у зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі живуть місцеві і несуть службу бійці Збройних сил.

Українські військові в промзоні Авдіївки, 17 грудня
Фото: Reuters
Українські військові в промзоні Авдіївки, 17 грудня
Українські військові на лінії фронту біля села Травневе, 15 грудня
Українські військові в промзоні Авдіївки, 17 грудня
Українські військові в промзоні Авдіївки, 17 грудня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики на Донбасі обстріляли Травневе: пошкоджені житлові будинки

Восьмий рік триває російсько-українська війна. Наше військо відбило в окупанта дві третини окупованого Донбасу, 12 міст, і тримає оборону на 457 км лінії фронту.

З початку бойових дій загинули 4488 українських військових, за даними Українського інституту національної пам'яті .Також близько 3300 цивільних осіб, серед яких 240 дітей. З 1 січня до 2 грудня 2021 року Збройні сили України на Донбасі втратили вбитими 65 військовослужбовців, майже половина втрат - від куль снайперів.

Кореспондент Gazeta.ua побував у Новотроїцькому та в Пісках на лінії зіткнення у Донецькій області, також - у прифронтових Маріуполі й Карлівці. В зоні операції Об'єднаних сил поспілкувався з військовими про те, що тут думають про можливий широкомасштабний наступ РФ. Також запитав місцевих жителів, як їм живеться, коли поряд тривають бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Як армія тримає оборону на лінії фронту в Авдіївці, Нью-Йорку і Травневому: фоторепортаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі