понеділок, 26 лютого 2024 07:07

Спецтема: Війна Росії проти України

95 бойових зіткнень - Генштаб повідомив останні новини з фронту

95 бойових зіткнень - Генштаб повідомив останні новини з фронту
На Куп'янському напрямку відбито шість атак противника в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 733-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби відбулося 95 бойових зіткнень, повідомив уранці 26 лютого Генеральний штаб Збройних сил України.

"Авіація сил оборони завдала ударів по семи районах зосередження особового складу та двох зенітних ракетних комплексах противника. Також нашими захисниками знищено три ракети та дев'ять БпЛА типу Shahed. Підрозділами ракетних військ завдано ураження по трьох артилерійських позиціях противника", - звітує Генштаб.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області РФ.

На Куп'янському напрямку відбито шість атак противника в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін наказав мовчати про роковини війни, щоб приховати свій провал

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито п'ять ворожих атак в районах населених пунктів Терни Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито вісім атак противника в районах населених пунктів Іванівське та Кліщіївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 25 атак ворога в районах населених пунктів Сєверне, Степове, Бердичі, Ласточкине та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Новомихайлівка, Георгіївка, Побєда та Красногорівка Донецької області, де ворог 40 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Новопавлівському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку відбито шість атак противника в районі населеного пункту Роботине та одну - в районі населеного пункту Гуляйпільське Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують утримання позицій та відбиття штурмів окупаційних військ. Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив чотири безуспішних штурми позицій наших військ на лівобережжі Дніпра.

У суботу, 24 лютого, у другі роковини повномасштабного вторгнення РФ в Україну, світові лідери звернулися зі словами підтримки до українського народу.

В опублікованих відеозверненнях керівники країн-партнерів заявили про свою солідарність з Україною. Західні лідери пообіцяли бути з Україною так довго, як це потрібно.

Зараз ви читаєте новину «95 бойових зіткнень - Генштаб повідомив останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі