вівторок, 22 листопада 2016 09:58

600 тис. людей не мають доступу до продуктів

600 тис. людей не мають доступу до продуктів

600 тис. жителів Донбасу не мають доступу до продуктів харчування, заявляють в ООН. Переважно, це жителі непідконтрольних територій і так званої сірої зони. У селі Новолуганське в дефіциті звичайні товари. Постачальники відмовляються завозити їх у прифронтові населені пункти. Це небезпечно, крім того, є багато обмежень.

"У нас ринок не працює навіть у базарні дні. Буває точка відкрита, а там лише кілька пачок кетчупу, майонез і один- два види круп, - розповідає місцева жителька Наталія. - Купуємо те, що є. Можу вийти за молоком дітям і не взяти. Ковбаси давно не бачила. Живем за рахунок гуманітарки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі залишаються 109 заручників - Геращенко

Більшість власників торговельних точок закрили свій бізнес на невизначений термін.

"Я вже місяць прошу завезти ковбаси, сосиски. Та хоча б якісне м'ясо, - розповідає жителька Новолуганська Галина. - Раніше торгувала м'ясними виробами. Мала власний кіоск. А тепер мені продуктів просто не везуть. Їх або не пропускають на блокпостах, або не довозять через обстріли. Бувають дні, що таки привозять. Я маю телефони своїх клієнтів, обдзвонюю і пропоную, що є. Буває бартером міняємось. Я продаю людині ковбасу, а вони тримають свинку, мені збувають. Потім даю їм закопчене м'ясо та сало".

Хліб можна купити до обіду. Його випікає місцева пекарня, але вистачає на півдня. На пекарню постачають половину необхідної кількості борошна.

Зараз ви читаєте новину «600 тис. людей не мають доступу до продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі