субота, 25 лютого 2017 23:45

Вечерю подають за €10 тиc – українка про Венеціанський карнавал
16

Фото: фото надане Наталею Ярошенко

У італійському місті Венеція завершується маскарадний карнавал. На костюмоване свято середньовіччя з'їхалися десятки тисяч туристів з усього світу.

Вінничанка Наталія Ярошенко 20 років мешкає Венеції. Каже, венеціанці чекають свята увесь рік.

"Місцеві залюбки люблять пройтися по головній площі Сан Марко у царських нарядах, але все ж для них це сезон доброго заробітку. Карнавал приносить дуже великий дохід Венеції і людям, які тут живуть. Корінні венеціанці на час свята виїжджають в передмістя, а свої квартири здають туристам. Ціни піднімають у кілька разів. Квартира на двох поблизу площі Сан Марко, де переважно проходить усе дійство, коштує 259 євро за ніч", - говорить Наталія Ярошенко.

Номери у готелях туристи бронюють за півроку. Заможні замовляють найдорожчі на площі.

"Є готелі, де номер коштує і 10 тисяч євро. Хоча є більш економні – 300-500 євро за три ночі на двох. В цю вартість харчування не входить. Маю знайомих, які 5 років поспіль приїздять на карнавал. Виїжджають з готелю і кажуть, що наступного року приїдуть знову", - говорить Наталя Ярошенко.

На головній площі Сан Марко є безліч розкішних палаців. Саме там проходять найгучніші вечірки. Більшість – закриті.

"Вечеря у таких апартаментах може сягати до 10 тисяч євро. В цю суму враховується спеціальне меню, музика і оформлення. Хоча усюди ціни різняться. Все залежиться від гаманця і хто що хоче поїсти та побачити", - каже Наталія.

Усюди можна купити знамениті венеціанські маски. Їх ціна коливається від 5 до €1 тис.

"Є китайська підробка. А є такі, що й очей не відірвати. Костюми шиють на замовлення, купують і беруть напрокат. Одягаються у них переважно заможні люди. Це люди віком 40-45 років. Є навіть 85-річні. Охоче одягаються чоловіки нетрадиційної орієнтації ", - додає жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хутряні шуби розпродуємо за безцінь" - українка про життя в Анталії

Щороку учасники маскараду змагаються у створенні унікального і найбільш незвичайного костюма і маски.

Слово "карнавал" на латині означає "без м'яса" або "прощай, м'ясо". Проходять карнавали перед Великим постом. Цьогоріч останній день святкування - 28 лютого.

Венеціанські карнавали в давні часи забороняли, але традиція відроджувалася. 1979-го уряд Італії вирішив "нести" культуру і історію країни в зарубіжні маси. Так хотів активізувати приплив туристів і поповнити скарбницю.

Тому щороку до тисяч венеціанців приєднуються сотні тисяч туристів зі всього світу, щоб взяти участь в барвистому дійстві карнавалу.

Зараз ви читаєте новину «Вечерю подають за €10 тиc – українка про Венеціанський карнавал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі