четвер, 07 лютого 2019 00:15

"Вечеря обходиться в 150 євро" — українка розповіла про життя в Німеччині

"Вечеря обходиться в 150 євро" — українка розповіла про життя в Німеччині
Аліна Шевченко розповіла як легалізуватись в Німеччині Фото: facebook.com

Аліна Шевченко з Черкас 10 років живе в німецькому місті Кьольн. Переїхала туди до чоловіка, з яким познайомилась на сайті знайомств.

"Вийшла заміж за успішного бізнесмена. Герхард має мережу магазинів у Кьольні. Я - інженер. Працюю 4 дні на тиждень. Роботу знайшла в інтернеті. Маю український диплом інженера — будівельника, але там він мені не знадобився. Довелося навчатися заочно в Баварському коледжі і отримати новий диплом", - каже Аліна.

Також закінчила мовні курси та здала іспит для отримання громадянства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка у Швеції навчає емігрантів виховувати дітей без ременя

"Маю подвійне громадянство. Німецьке отримала завдяки тому, що вийшла заміж. Період отримання громадянства залежить від того, скільки років прожила в країні, як швидко здала мовні екзамени і чи має людина стабільний прибуток. У моєму випадку ми чекали півроку", - пояснює Аліна Шевченко.

До життя у Європі Аліна звикала пів року. Її досі дивує дуже швидкий темп у всьому. Німці постійно кудись поспішають

"Ціни тут не сильно відрізняються від наших. Наприклад, їхній сир Горгонзола коштує близько 380 гривень. Молоко - 0,6 євро( приблизно 20 гривень), яйця - 1,60 євро (50 гривень), хліб - 1,4 євро (44 гривні)", - каже Аліна.

У нашій сім'ї є традиція - декілька разів на місяць ходити в ресторан. Вечеря обійдеться у150 євро( 4650 грн).

"У середньому наш дохід становить вище 8000 євро, половина з яких йде на страховку, житло та автомобіль. Близько 1000 євро в місяць витрачаємо на бензин, не рахуючи штрафів. Іноді їздимо на таксі, яке коштує в Кьольні 3 євро за посадку і 1,5 євро за кожен кілометр", - додає українка.

Українцям стане простіше влаштуватися на роботу в Німеччині. Уряд Німеччини схвалив законопроект про імміграцію кваліфікованих кадрів, який полегшить працевлаштування вихідцям не з Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «"Вечеря обходиться в 150 євро" — українка розповіла про життя в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі