неділя, 25 листопада 2018 04:15

Українка вперше отримала паспорт в 93 роки

Українка вперше отримала паспорт  в 93 роки
Марія Цебак із першим у житті паспортом Фото:acebook.com/gcfrankfurt

93-річна українка, які більшість життя прожила в Німеччини, вперше отримала паспорт у консульстві України у Франкфурті-на-Майні.

Марія Цебак під час Другої світової війни у віці 16 років була вивезена до Німеччини на примусові роботи, повідомляється на сторінці консульства у Facebook. Жінка хотіла повернутися до України після війни, але дізналася, що українців із західних регіонів відправляють одразу до Сибіру.

Єдиний наявний документ – підтвердження Греко-католицьким парохіяльним урядом в Завою про походження жінки – врятував її від концтаборів у радянському Сибіру.

"Цебак залишилися в Німеччині, але отримувати німецьке громадянство категорично відмовилася, натомість мала унікальний документ – посвідчення особи без батьківщини. Саме так, не посвідчення особи без громадянства, а посвідчення особи без батьківщини", - йдеться в повідомлення консульства.

У дипустанові розповіли, що познайомилися з жінкою у 2015 році. Згодом запропонували їй отримати паспорт.

"І от, після кількох місяців здійснення необхідних формальностей, пані Марія Цебак отримала свій перший і такий довгоочікуваний паспорт громадянина України!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про долю українки, яка отримала довічне ув'язнення в Малайзії

Українка Марія Свенссон завоювала титул "Missis Sweden International-2018" на конкурсі краси серед заміжніх дам, який проходив у Швеції.

Зараз ви читаєте новину «Українка вперше отримала паспорт в 93 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі