понеділок, 02 вересня 2019 04:10

Українці створили популярну базу відпочинку у США

Українці створили популярну базу відпочинку у США
ukrainian.voanews. Вихідці з України створили популярну базу відпочинку у США

Українець Юрій Пастернак, який в роки Другої світової пережив п'ять нацистських концтаборів, переїхав до США власноруч побудував базу відпочинку на мальовничому озері неподалік Нью-Йорка.

Те місце нагадало йому Батьківщину. Місцева природа дійсно чимось нагадує Карпати: ліси, гори, чиста джерельна вода, пише ukrainian.voanews.

"Гірське озеро Лейк Джордж, що за три години від Нью-Йорка, - популярне місце відпочинку від задухи і метушні великого міста. Один з місцевих курортів належить українцям – братові й сестрі Юрію і Христині Пастернакам. Цим містом вони завдячують своєму батькові Юрію Пастернаку. Історія його життя – це унікальний приклад незламності людського духу і винагородження тяжкої праці", - йдеться у відео.

Після звільнення і закінчення Другої світової війни Юрій Пастернак кілька років прожив у Німеччині, а потім переїхав до Філадельфії до родини. В Америці він познайомився з майбутньою дружиною Олею з Дрогобича, яка також пережила жахи війни.

Перші вісім років Юрій важко працював на будівництві та на заводі й заощаджував зароблене, щоб відкрити власний бізнес.

Українець купив тут землю, а у 1957 році власноруч збудував перші корпуси бази відпочинку і назвав їх "Марафон", що символізувало його непросте життя. За кілька років Юрій-старший викупив ще один курорт, "Фламінго", і вирішив залишити цю назву.

Курортний сезон на цій базі відпочинку триває з кінця травня до середини вересня. Бізнес іде добре, і люди за рік наперед замовляють номери.

"Тато хотів мати "американську мрію" - тяжко працювати, але мати своє і бути гордим з того", - розповідає Юрій Пастернак-молодший.

Його батько дожив до 91 року і майже до самої смерті 12 років тому керував курортом. Тепер тут працюють його діти, яким він передав любов до України.

"Ми американські громадяни, але всередині ми українці, і це передаємо нашим дітям", - каже Юрій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший пішов з молотка за лічені хвилини - українка продає ангелів по всьому світу

Курорт є доволі популярним, і є чимало родин, для яких відпочинок тут перетворився на ро-динну традицію.

"Ми приїжджаємо сюди останні 20-25 років. Нам завжди тут подобається. Тут гарні люди, ми знали їх маму й тата, коли вони ще були живі, знаємо Юрка, його дружину Лорен, Христину. Вони прекрасні люди. Курорт дуже гарний", - каже туристка з Нью-Джерсі Мері Поверз.

Власники "Фламінго" сподіваються, що курорт і надалі лишиться родинним бізнесом: нове покоління – сини Христини – вже підростають.

В США найдорожче житло у Нью-Йорку, а також у Сан-Франциско штату Каліфорнія. Там взагалі житло надзвичайно дороге. Купити практично не можливо.

У Берклі контролюють ціни на оренду житла. Власник квартири чи будинку не має права підняти орендну плату більше ніж на 10 відсотків за рік. Тому ціна за оренду може зрости хіба-що на кілька десятків доларів.

Зараз ви читаєте новину «Українці створили популярну базу відпочинку у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі