пʼятниця, 23 червня 2017 12:50

"У гуртожитку є спортзал та кінотеатр" - досвід українки у Франції

Автор: з архіву Наталії Сімерецької
  Наталія 15 років у шлюбі із французом Філіпом. Виховують двох синів.
Наталія 15 років у шлюбі із французом Філіпом. Виховують двох синів.

У Франції працедавці орендують житло держслужбовцям за пільговими цінами. Його можна змінювати залежно від кількості членів сім'ї. Про це Gazeta.ua розповідає українка Наталія Сімерецька, яка 15 років живе у Парижі. Заміжня за французом 45-річним Філіпом.

"У Франції не має поняття влада. З української це слово перекладається як адміністрація. Тобто наймана людина, яка має працювати на користь країни. Коли в Україні також викреслимо це слово зі свого менталітету, тоді все зміниться. У Франції не має випадків, коли хтось з державних діячів краде. Якщо звернути увагу на Україну, то красти починають люди, які ще вчора були одними з-нас. Тут все по-іншому. Держава піклується про своїх людей", - розповідає Наталія Сімерецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнес за $16 - українка створила популярний бренд у США

Автор: з архіву Наталії Сімерецької
  Працедавці орендують житло держслужбовцям за пільговими цінами
Працедавці орендують житло держслужбовцям за пільговими цінами

Чоловік Наталії працює залізничником. До одруження жив у гуртожитку, в якому поселили з роботи. Після одруження сім'ю переселили в студію.

"Порівняно з нашими гуртожитками, там є усі зручності. На першому поверсі була пральня, велика кухня, невеличкий кінотеатр з кавоварками, кімната з настільними ігри та сучасний спортзал. В жилій кімнаті - ліжко, стіл і стелаж для книг. Шафа, кухня та туалет – у коридорі. Після весілля Філіпові дали студію. Вона за розмірами як однокімнатна квартира, але без перестінок. Двері є лише в туалет і ванну. В таких живуть сім'ї без дітей. - розповідає Наталія, - Коли я завагітніла і була на 4 місяці нам виділили трикімнатну квартиру. В ній живемо до сьогодні. Платимо 650 євро в місяць. Знімати квартиру у людей коштує в три рази дорожче. Оренда такої як у нас обійдеться в півтори - дві тисячі євро.

Також від залізничної дороги по всій Франції і на Корсиці розташовані кемпінги - будинки відпочинку для співробітників, -каже Наталія. - Плата вираховується від задекларованої суми сплати налогів. Але це скоро все може скінчитися , французи багато втрачають у зразку з членством в ЕС. Бо в інших країнах не має такої великої соціальної захищеності, як є у Франції "

Автор: з архіву Наталії Сімерецької
  За трикімнатну квартиру платять €650 в місяць. Знімати квартиру у людей коштує в половину дорожче.
За трикімнатну квартиру платять €650 в місяць. Знімати квартиру у людей коштує в половину дорожче.

За словами Наталії, раніше, у зв'язку з одруженням, вона могла отримати вид на проживання спочатку на рік, а потім на десять. Зараз його потрібно відкривати шість років поспіль. Потім можна оформити п'ять років проживання, і лише після цього - десять.

Наталія Сімерецька за француза Філіпа згодилася вийти заміж через добу після знайомства. У шлюбі з ним 15 років, виховують двох синів.

"Якби не кохання, ніколи б не залишила Україну, - каже Наталія. - Виходила за Філіпа без знання мови, розмовляли лише жестами. Не знаю, як наважилася на таку авантюру".

Зараз ви читаєте новину «"У гуртожитку є спортзал та кінотеатр" - досвід українки у Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі