середа, 29 травня 2019 00:15

"На вечерю прийнято ходити в ресторан", - українка розповіла тонкощі роботи в Іспанії
6

Українка розповіла про життя в Іспанії
Фото: Марія Звірка
Українка розповіла про життя в Іспанії
Українка розповіла про життя в Іспанії
Українка розповіла про життя в Іспанії
Українка розповіла про життя в Іспанії

Марія Звірка з міста Комарно, на Львівщині розповіла Gazeta.ua як влаштуватись на роботу та знайти житло в Мадриді.

"В Іспанію поїхала навчатись 6 років тому. Вчилась у іспанській і паралельно українській міжнародних школах. Згодом повернулась в Україну, де здобула вищу освіту вчителя-перекладача іспанської мови та літератури", - каже українка.

Зараз працюю в офісі, займаюсь упакуванням косметики для VIP заходів та піар-розсилок. У вільний час перекладаю та викладаю іспанську мову.

"На роботу потрапити можна двома шляхами. Якщо ти крутий спеціаліст або тебе порекомендували. У моєму випадку - другий варіант", - додає дівчина.

Знайти високооплачувану роботу важко. Теперішню - шукала півтора року. Встигла попрацювати нянею, доглядальницею, в лікарні. Приходила давати їсти домашнім тваринам, поки господарі були на відпочинку.

"Зарплата домашньої помічниці по контракту - від 900 євро (27 000 гривень) за 40 робочих годин у тиждень без ПДВ. Якщо на прибирання від 10 євро за годину (300 гривень)", - каже Марія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як знайти роботу в мусульманській країні

В Іспанії зарплати дозволяють людям подорожувати на вихідних. На вечерю тут прийнято ходити в ресторан або бар і їсти іспанські страви. Наприклад, паелью (рис з морепродуктами) та восьминіг з картоплею, приправлений паприкою, оливковою олією та сіллю).

Орендувати квартиру тут важко. Потрібно надати контракт і довідку про доходи. Тобто підтвердити, що ти можеш дозволити собі орендувати житло. Українці в більшості знімають кімнати. Ціна залежить від небезпечності й віддаленості району. Від 500 євро за двокімнатну квартиру (15 000 гривень), та від 180 євро за кімнату (5 300 гривень).

"Квартири тут малогабаритні. Кімната може мати розмір 2х2,5 без дверей. Люди живуть в таких умовах, щоб не переплачувати за житло. Ми з чоловіком знімаємо квартиру в одному з найспокійніших районів Мадриду. За двокімнатну платимо 700 євро (20 000 гривень)", - розповідає українка.

Українка Настя Пугач поїхала в Грузію і відкрила там свій бар. Дівчина розповіла, як їй живеться в країні гір, вина і гостинності

Зараз ви читаєте новину «"На вечерю прийнято ходити в ресторан", - українка розповіла тонкощі роботи в Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі