вівторок, 28 травня 2019 00:15

Українка розповіла, як знайти роботу в мусульманській країні
7

Українка розповіла про роботу в Ірані
Фото: Христина Талакеш
Українка розповіла про роботу в Ірані
Українка розповіла про роботу в Ірані
Українка розповіла про роботу в Ірані
Українка розповіла про роботу в Ірані

Киянка Христина Талакеш з 2016 року живе в Ірані, яка вважається закритою країною світу. Жінка розповіла Gazeta.ua деталі пошуку роботи.

"З чоловіком познайомились 12 років тому, в Києві. Навчалась в школі, він - закінчував університет. Одружувались в Україні. Додатково отримували документи про шлюб в іранському посольстві", - каже українка.

Після одруження переїхали на батьківщину чоловіка. Посольство надало жінці тимчасове громадянство. Додаткових екзаменів не здавала. Перську мову Христина не вчила. З сім'єю чоловіка спілкувалась англійською.

"Коли завагітніла доводилось не раз звертатись за медичною консультацією. У середньому прийом лікаря коштує від 7-15 доларів( залежить від лікаря і типу страхування). Якщо ти офіційно працевлаштований, роботодавець платить за твоє страхування. Якщо ні - страхування обійдеться у 100 доларів у місяць", - пояснює Христина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка розповіла, як змінилося життя після переїзду в італійське село з козами і сиром

Роботу можна знайти в інтернеті або через агенції. Якщо агенція знаходить для тебе роботу - з першої зарплати доведеться заплатити. Мінімальна зарплата - 300 доларів. На державних місцях графік роботи з 8:00 - 16:00. У Ірані обід з 13:00 - 16:00. У цей час всі магазини закриті - усі їдять або сплять. А до ночі життя оживає.

При прийомі на роботу потрібно треба мати медичну довідку, страховий чек (в Ірані працює чекова система) в кілька десятків тисяч доларів (на випадок, якщо ти захочеш вкрасти робочі матеріали або інформацію), довідку про відсутність судимостей, дипломи, сертифікати. Також треба залишити свої відбитки пальців і відбитки найближчого родича.

"Жінки працюють тут так само як і чоловіки. Більшість має власний бізнес, водять автомобілі. Іранки стежать за собою, ходять у спортзали та салони краси. Яскраво фарбують очі, бо обличчя - єдине, що можна показати. Тож "сидиш дома і нікуди не виходиш одна" - стереотип", - додає українка.

Ходжу в хустці на вулиці і на ділових зустрічах. Вдома чи в гостях хустку знімаю. Чоловік дає повну свободу. Іранська сучасна мода настільки красива, що хочеться все це на себе надіти. Шикарні манто, прекрасні хустки роблять тебе більш жіночною.

Українка Настя Пугач поїхала в Грузію і відкрила там свій бар. Дівчина розповіла, як їй живеться в країні гір, вина і гостинності.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як знайти роботу в мусульманській країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі