середа, 11 квітня 2018 00:15

Музику в магазинах вважали гріхом: 5 незвичних фактів про Саудівську Аравію від українки

Автор: із архіву Христини Амірзи
  Христина Амірза (у білій сукні)  10 років мешкає у Саудівській Аравії
Христина Амірза (у білій сукні) 10 років мешкає у Саудівській Аравії

У Саудівській Аравії є спеціальні поселення для іноземців - кампаунди, які охороняються армією через можливі теракти. Люди з автоматами перевіряють всіх, хто проїжджає. Людина з вулиці не зможе потрапити на територію, якщо не має запрошення від жителя поселення.

В поселенні проживає більше іноземців. Багато саудівців хочуть туди переїхати, щоб жити в іноземній комуні. Але їм це заборонено, хіба що за великі кошти. Про це розповідає Христина Амірза, яка 10 років мешкає у Саудівській Аравії. Пропонуємо дізнатися 5 особливостей життя у країні, якими вона поділилася з Gazeta.ua.

За красою в Україну

"Перукарні розташовуються у середині вілл. Вікна закриты дерев'яними ставнями. Також є перукарні у торгових центрах. Стрижуть філіппінки або арабки іншої національності, які приїжджають на заробітки. Ще не зустрічала хороших стилістів і перукарів, не має професіоналів. Стрижуся та відвідую косметичні процедури в Україні".

Купівля житла

"Будинок орендуємо. Купувати житло мають право лише громадяни країни. Іноземцям це дозволено лише, якщо інвестують у країну велику суму. А також мають солідні кошти на своєму рахунку".

Дороге обладнання і мало хороших лікарів

"Особливість медицини у тому, що тут мало лікарів спеціалістів але є все необхідне сучасне і дороге обладнання. В Україні - навпаки, хороші спеціалісти, але невистачає хорошої техніки. Рівень обслуговування у лікарнях залежить від класу страхування. Чим нижчий клас страхування, тим гірші умови".

Автор: із архіву Христини Амірзи
  Христина Амірза фотографується разом із трьома синами. Найменшого народжувала у  Саудівській Аравії
Христина Амірза фотографується разом із трьома синами. Найменшого народжувала у Саудівській Аравії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент розповів, скільки витрачає на місяць проживання в Китаї

Молитва

"Мусульмани моляться 5 разів на день. Одночасно починають співати у всіх мечетях. Усім містом розноситься ехо. В цей час усі установи закриваються: лікарні, каси у супермаркетах, ресторани".

Музика в магазинах вважалася гріхом

"Спостерігаю, як за 10 років країна змінюється, реалізуються реформи. Має відкриватися перший кінотеатр. Вони були заборонені через релігійні погляди. У деяких магазинах та ресторанах починають вмикати негучну музику. Раніше це вважалося гріхом".

Автор: із архіву Христини Амірзи
  Христина Амірза переїхала  у Саудівську Аравію заради чоловіка Марка
Христина Амірза переїхала у Саудівську Аравію заради чоловіка Марка

У Південно-Африканській Республіці на кожному підприємстві є відповідний процент співвідношення чорношкірих та білошкірих працівників. Якщо його не дотримуватися, власник порушує закон. Щоб іноземець отримав робочу візу, роботодавець повинен написати рекомендаційний лист та детально пояснити, за що бере його на роботу. Про це Gazeta.ua розповідає Вікторія Денисюк з Полтави, яка два роки мешкає у ПАР. Переїхала до коханого чоловік

Зараз ви читаєте новину «Музику в магазинах вважали гріхом: 5 незвичних фактів про Саудівську Аравію від українки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі