середа, 26 липня 2017 00:17

"Гепардів тримають замість собак" - діаспорянин про життя в Арабських Еміратах

"Гепардів тримають замість собак" - діаспорянин про життя в Арабських Еміратах
Письменник і мандрівник Тарас Ващук живе та працює в Еміратах Фото: mediacenter.

В Арабських Еміратах українці гуртуються, мають час, гроші й натхнення на громадську роботу та благодійність.

Українці Абу-Дабі організовують тижні українського кіно та мистецтва. В Дубай діє кінозал та рік працює українська недільна школа. Про це розповідає письменник і мандрівник Тарас Ващук в інтерв'ю mediacenter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Прийшов чек на €400, щоб зібрати сина до школи" - досвід українки у Франції

"Є допомога й на більш практичному рівні. Ми просуваємо українську продукцію на ринок Еміратів, зокрема цим займається й компанія, в якій працюю. Функціонує бізнес-група, котра допомагає новеньким підприємцям не розгубитися в незвичному середовищі. Також крім переказів коштів, ми організували реабілітацію для 6–7 груп поранених бійців. Стараннями окремих меценатів на фронт відправлено кілька машин швидкої допомоги".

За совами чоловіка, серед заможних людей популярними є власні зоопарки.

"Прогулянка Дубаєм – ніби екскурсія світом: пляж, потім хмарочоси, парк, де все потопає в зелені, пустеля піратські порти, куди прибувають гігантські круїзні лайнери на 30 палуб або ж старезні транспортні човни початку ХХ століття. Можна йти через пляж і побачити, як із вікна крутезного джипа визирає величезний гепард. Вони їх тримають як собак, крутелики мають власні зоопарки, з яких періодично тікають крокодили та інша нечисть. А вже за 50 метрів бачиш збідованих трудяг на 50-градусній спеці, котрі мурують якусь стіну і дякують Богу, що мають роботу за 300 доларів", - каже Ващук.

"У цій країні ти або працюєш, або виходиш заміж, або є туристом – інакше до побачення. Я погодився попрацювати за спеціальністю – вчителем англійської мови для арабських діток в одному з маленьких міст ОАЕ. Там височенний рівень безпеки. Якось я загубив телефон – він провалявся 4 години посеред вулиці, а його ніхто й пальцем не торкнувся. Таксист знайшов 150 тисяч доларів на задньому сидінні і повернув їх. У тій країні суворі закони, і ліпше їх не порушувати, адже поблажок не буде: у тюрмах там сидять навіть представники найбільш іменитих родин. Однак у порівнянні з іншими арабськими країнами"

Ірландці дуже схожі з українцями. Мають однакове почуття гумору. Про це Gazeta.ua розповідає Михайло Баскін з Тернополя, який близько 17 років живе у Дубліні. Він - один із директорів Асоціації українців Республіки Ірландія. Створив та редагує для діаспори онлайн-журнал "Ірландська Хата".

Зараз ви читаєте новину «"Гепардів тримають замість собак" - діаспорянин про життя в Арабських Еміратах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі