вівторок, 19 червня 2018 00:15

Безкоштовні аналізи і штат лікарів: українки розповіли про пологи в Італії

Автор: http://tvoemisto.tv/
  Пологи та усі необхідні аналізи  в Італії безкоштовні
Пологи та усі необхідні аналізи в Італії безкоштовні
В Італії у пологовому будинку пропонують обрати, як пройдуть пологи - природнім шляхом чи з оперативним втручанням. Італійки дуже часто обирають кесарів розтин, щоб уникнути болю.

Про це розповідає українка Марина, яка народжувала у Сан-Северо, регіон Апулія Після народження дитини від держави їй дали одноразову допомогу – € 3 тис, пише "Твоє Місто".

"В останні місяці вагітності не боялась подорожувати з чоловіком на авто по Італії, оскільки в пологовий будинок не потрібно брати валізи з купою речей, – каже Марина. – Важливо не забути скерування від гінеколога, особисті речі та одежинку для малюка. Домовлятись із лікарем, який прийматиме пологи, платити та купувати медикаменти не треба. Усі дородові огляди, у тому числі і ультразвукова діагностика, безкоштовні".

Зранку персонал приносить меню: можна вибрати страву на свій смак, а також десерт – морозиво чи холодний йогурт

"На пологах може бути присутнім не лише чоловік, але і дорога для породіллі людина – спеціальних дозволів чи медичних довідок для цього не потрібно. Після пологів мене з донькою перевели у палату на шість місць, але вона не була повністю заповнена. Сучасне ліжко з кнопкою виклику медсестри, душ та туалет в палаті. Зранку персонал приносить меню: можна вибрати страву на свій смак, а також десерт – морозиво чи холодний йогурт".

Після підтвердження вагітності майбутній мамі видають блок зі скеруваннями на необхідні аналізи – три або чотири аналізи крові, три УЗД і три візити до гінеколога. Все – безкоштовно.

У пологовому відділенні забезпечують усім необхідним, включно із підгузками, кремами та присипками для малюка

"Також можна відвідувати безоплатні "курси майбутніх мам", які проводять акушерки. На них розповідають про пологи, грудне вигодовування, особливості догляду за малюком та ще багато корисних речей, які варто знати, - каже українка Карина з міста Пістоя, регіон Тоскана. Разом із чоловіком італійцем виховує трьох синів. - Коли підходить час пологів, повідомляють, які речі потрібно взяти у лікарню – список складається, переважно, із особистих речей мами та дитини. У пологовому відділенні забезпечують усім необхідним, включно із підгузками, кремами та присипками для малюка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захмарні ціни і нашестя тарганів: українець розповів про житлові умови в Китаї

Автор: http://tvoemisto.tv/
  Із лікарні маму та дитину виписують через три дні.
Із лікарні маму та дитину виписують через три дні.

За словами жінки, під час пологів у палаті перебували три гінеколога, хірурги, лікарі інтенсивної терапії, анестезіологи, акушерки. Це повний комплект для мами та кожної дитини. Із лікарні маму та дитину виписують через три дні. Коли малюк зареєстрований у Комуні (автономна й незалежна одиниця адміністративно-територіального поділу Італії), йому призначають педіатра. Візити до лікаря безкоштовні. Додатково оплачуються спеціальні консультації - у стоматолога, алерголога чи дерматолога.

"Особливих виплат після пологів я не пам'ятаю, – каже Каріна. – Була спеціальна банківська картка, якою можна було розраховуватись у супермаркеті і на яку щомісяця надходило від 60 до 80 євро. Загалом в Італії сума державної допомоги залежить не від факту наявності дітей, а розраховується залежно від доходів батьків, наявності рухомого та нерухомого майна (наприклад, якщо ти не живеш у великому будинку, але їздиш на дорогій машині), кількості людей у сім'ї тощо. Тобто враховується багато чинників і на основі отриманого показника уже нараховується оплата за садочок, школу та медичне обслуговування".

Гуманітарний проект української діаспори зі США доставив в Україну четвертий медичний вантаж вартістю $740 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовні аналізи і штат лікарів: українки розповіли про пологи в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі