середа, 28 квітня 2010 18:39

29 квітня

1707 — акт про унію об"єднав шотландський парламент з англійським. Шотландці здобули право обирати своїх представників до єдиного парламенту, що засідав у Лондоні. Доти, з 1603-го, між Шотландією й Англією існувала унія. Після злиття двох держав об"єднане королівство Англії та Шотландії почало іменуватися Великою Британією.

1918 — командувач німецьких військ генерал-фельдмаршал Герман фон Ейхгорн оголосив про запровадження в Україні німецьких польових судів і німецького судочинства. Мотивував тим, що українського судочинства не існувало. Це розпорядження поширювалося на території України та Криму.

1922 — Раднарком Української СРР ухвалив постанову про вилучення племінної худоби в селян. Її мали передати до державних племінних розплідників за грошову винагороду.

1991 — тайфун зі швидкістю близько 230 км/год. нагнав 6-метрові хвилі на Бенгальську затоку. Через це на півдні Бангладеш почалася велика повінь. Вона знищила врожай. Якщо вірити офіційним даним, загинули 140 осіб, а за інформацією незалежних організацій — майже 0,5 млн. Прем"єр-міністра країни Халіде Зію політичні опоненти звинуватили в тому, що не запобігла наслідкам стихії, надто пізно звернулася до міжнародних організацій.
Зараз ви читаєте новину «29 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі