середа, 12 травня 2021 15:39

Зняли бойовик про Олексу Довбуша - трейлер

Зняли бойовик про Олексу Довбуша - трейлер
Актор Сергій Стрельніков в історичному бойовику "Довбуш" грає лідера опришків Олексу Довбуша. Прем'єра одного з найдорожчих українських фільмів відбудеться восени. Фото: FILM.UA Group

Трейлер історичного бойовика "Довбуш" презентували в мережі. Фільм зняв режисер "Мамая" й "Поводиря" Олесь Санін.

Дія розгортається в Карпатах на початку XVIII ст. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. Шукають помсти панам за вбивство батьків. Один прагне грошей, другий - справедливості, за сюжетом.

"Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, щоб знищити Довбуша. Але він їх перехитрив. І розрослася легенда про карпатського лицаря, що надихає покоління тих, хто бореться за свободу рідної землі. Про силу і любов, зраду і кривду. Про те, як він жив і як обманув смерть", - ідеться в синопсисі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головні українські фільми й серіали 2020-го обговорять онлайн

Знімальний процес мав закінчитися торік, але пандемія стала на заваді планам. Фільмування відновлять на початку червня.

"Для стрічки ми зібрали найкращу кінематографічну команду однодумців з України, Польщі, Канади та США. Обрали унікальні природні й історичні локації для знімання. Ландшафти, праліси, скелі й урочища, яких майже не торкнулася цивілізація, і що несуть у собі магію справжньої дикої природи й силу вільного духу. Ми відроджували ремесла й реставрували унікальні техніки бою. Вивчали музичну, матеріальну й нематеріальну культуру часу, в якому розгортаються події. І все це для того, щоб розказати неповторну історію боротьби й кохання, яка пережила століття", - каже Олесь Санін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість країн об'єдналися заради фільму

"Довбуш" стане однією з найдорожчих картин в історії вітчизняного кіно. Орієнтовний бюджет - понад 90 млн грн.

"Ми докладаємо всіх зусиль, щоб виправдати очікування і створити найвидовищніший український фільм із потужними акторами й неймовірно красивими локаціями", - додає продюсер Максим Асадчий.

Вихід у прокат запланований на осінь. Також готується міжнародна версія стрічки, передусім для Польщі й Канади.

Автором ідеї, співавтором сценарію та режисером "Довбуша" є Олесь Санін. До фільмування творці стрічки вивчали українські та польські архівні документи щодо "епохи Довбуша". Кілька місяців тривала фольклорна експедиція в Карпатах: збирали матеріали, аби відтворити атмосферу XVIII століття.

Зйомки стартували в серпні 2018-го. Відбувалися в селі Буковець, на озері Синевір, у гірському масиві Чорногора та на горі Стіг, на Писаному камені й у багряному лісі. Державна підтримка проєкту становить 65 млн грн.

"Санін з покоління, яке утрапило в історичну "яму" 1990-х - початку "нульових", коли вітчизняний кінематограф по суті справи позбавили права на життя. Одначе ж вибрався. І засяяв режисерською зіркою на небосхилі.

Торік усі ми чекали на "Довбуша", одначе нинішні обставини змусили перенестися на 2021-й. Висока романтика, сильні герої, які захоплюють тебе у вир Історії.

У фільмі знімалися Сергій Стрєльніков, Олексій Гнатковський - дебют дуже цікавого театрального актора, Даша Плахтій. І польські Агата Бузек та Матеуш Костюкевич. А за камерою, як і в "Поводирі", один із сучасних геніїв кінооператорства Сергій Михальчук", - говорить кінознавець Сергій Тримбач.

Зараз ви читаєте новину «Зняли бойовик про Олексу Довбуша - трейлер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі