середа, 30 серпня 2017 08:12

Знайшли графіті Бенксі, яке замалювали 10 років тому

У Лондоні знайшли роботу графіті-художника Бенксі, яку зафарбували і забили дошками 10 років тому.

Робота "Snorting Copper" ("Поліцейський, що нюхає кокаїн") з'явилася на стіні громадського туалету в лондонському районі Шордітч 10 років тому. У 2007 році малюнок замалювали за наказом місцевої влади і забили дошками, після чого про скандальний шедевр всі забули.

Автор: theguardian
  Бенксі намалював графіті на стіні громадського туалету в одному із районів Лондона, однак в 2007 році малюнок замалювали за наказом місцевої влади.
Бенксі намалював графіті на стіні громадського туалету в одному із районів Лондона, однак в 2007 році малюнок замалювали за наказом місцевої влади.

Занедбаний будинок придбали забудовники Джонатан Елліс і Девід Кайт. Його планували переробити під офіси та квартири, повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці назвали улюблений твір мистецтва

Під час огляду під дошками і шаром фарби на одній зі стін і виявилася робота художника. Елліс і Уайт мають намір відреставрувати зображення і відкрити його для публіки у жовтні.

Щоб привести малюнок в порядок, робочі вирізали стіну і відвезли її в реставраційну майстерню. Є версія, що існували два варіанти малюнка, проте до наших днів дожив лише один з них.

Вартість роботи оцінюють у $1,6 млн.

Попередньо, робота вуличного художника під псевдонімом Бенксі стала кращою картиною в Британії. Такі результати рейтингу креативного агенства Taylor herring який вони проводили за підтримки Samsung UK.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли графіті Бенксі, яке замалювали 10 років тому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі