четвер, 15 серпня 2013 10:28

Зіпсована бабусею фреска з Ісусом принесла іспанській церкві 50 тисяч євро

Зіпсована бабусею фреска з Ісусом принесла іспанській церкві 50 тисяч євро
Фото: AP

Невдало відреставрована фреска із зображенням Ісуса Христа за рік привабила понад 40 тисяч туристів в невелике іспанське місто Борха, повідомляє BBC News. Наплив охочих подивитися на "Пухнастого Ісуса" дозволив зібрати понад 50 тисяч євро на благодійні цілі.

А 81-річна пенсіонерка Сесілія Хіменес (Cecilia Jimenez), яка проводила реставрацію, і міська рада також планують запустити лінію сувенірної продукції із зображенням фрески.

Вперше інформація про зіпсовану в процесі реставрації фреску "Ecce Homo" ("Се людина") на колоні церкви в місті Борха з'явилася в серпні 2012 року. Змінене Хіменес до невпізнання зображення Ісуса Христа на розписі експерти назвали найгіршою реставрацією в історії.

Після широкого висвітлення в ЗМІ інтернет-спільнота виступила проти повторної реставрації та за збереження "Пухнастого Ісуса". Зображення невдало відреставрованої фрески згодом стало основною численних "фотожаб" (створюваних в графічних редакторах пародій), використовувалося в рекламі окулярів і для виготовлення млинців.

Сама Хіменес на хвилі популярності в грудні 2012 року змогла за 1080 євро продати на аукціоні eBay іншу свою картину в благодійних цілях.

Зараз ви читаєте новину «Зіпсована бабусею фреска з Ісусом принесла іспанській церкві 50 тисяч євро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі