пʼятниця, 09 червня 2017 21:45

Зі 100 тисяч книг побудували храм

Зі 100 тисяч книг побудували храм
"Дон Кіхот" Сервантеса й "Доктор Живаго" Бориса Пастернака: з книг побудували храм Фото: YouTube

Скульптор з Аргентини Марта Минухин зібрала близько 100 тисяч книг, які забороняла цензура в різних країнах, щоб побудувати з них храм. Про це повідомив мистецтвознавець Джон Мак-Муртрі у twitter.

Видавництва і письменники з усього світу надіслали художниці книги для цього своєрідного Парфенона в Кассель і Афіни, де проходить міжнародна виставка сучасного мистецтва Documenta.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Книжковий Арсенал" приїхали літератори з 23 країн

Серед книг, які були в різний час заборонені в різних країнах, - "Доктор Живаго" Бориса Пастернака, "Дон Кіхот" Сервантеса, "На Західному фронті без змін" Ремарка, "Перетворення" Кафки.

З книг зроблені колони, стіни і підлогу копії афінського храму. Крім іншого, арт-об'єкт обладнаний спеціальною підсвіткою для нічної експозиції.

Виставку сучасного мистецтва Documenta проводять у німецькому Касселі з 1955 року кожні п'ять років. Цьогорічну експозицію, 14-ту за рахунком, організовано одразу в двох містах: Касселі й Афінах. Свої роботи на виставці представлять автори зі 160 країн світу. В Афінах Documenta триватиме до 16 липня, а в Касселі – з 10 червня до 17 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Зі 100 тисяч книг побудували храм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі