понеділок, 10 вересня 2018 15:45

Захисники тварин хотіли заборонити знімати фільм "Втеча з Шоушенка"

Захисники тварин хотіли заборонити знімати фільм "Втеча з Шоушенка"
Праворуч Тім Роббінсон у ролі Енді Дюфрейна, ліворуч Морган Фріман у ролі Реда

10 вересня 1994-го на Міжнародному кінофестивалі в канадському Торонто відбулася прем'єра фільму "Втеча з Шоушенка". Стрічку зняли за повістю "короля жахів" Стівена Кінга. Письменник продав кіношникам права на екранізацію за $1. Після успіху картини чек на цю суму повісив у рамку. З 2008-го "Втеча з Шоушенка" очолює рейтинг найкращих фільмів сайту 'IMDd'

Через судову помилку банкір Енді Дюфрейн отримує 2 довічні строки у найсуворішій в'язниці Нової Англії Шоушенк, за сюжетом. У тюрмі головний герой потоваришував із рецидивістом Редом. Начальник виправного закладу використовує знання Енді Дюфрейна. В'язень допомагає чиновнику у банківських оборудках та відмиванні грошей. За це має окрему камеру. 10 років копає тунель на волю. Тікає із в'язниці. Нечесно зароблені гроші начальника тюрми переводить на свій рахунок.

Для зйомок "Втечі з Шоушенка" режисер Френк Дарабонт обрав занедбану тюрму в містечку Менсфілд, штат Огайо. В'язницю звели наприкінці ХІХ ст. Її приміщення нагадували середньовічний замки і готичні храми, за що отримала від знімальної групи прізвисько "лігво Франкенштейна" .

"Асоціація гуманного поводження з тваринами" висунула претензії до сценарію картини. За сюжетом, один із героїв стрічки - тюремний бібліотекар Брукс -згодовував черв'яка своєму ручному ворону. Такий живий корм для птахів продається у кожній американській зоокрамниці. Але для кіно, аби не наражатися на скандал, довелося шукати хробаків, які померли своєю смертю. За це "Втеча з Шоушенка" отримала дозвіл на обов'язкові для голлівудських фільмів титри "під час зйомок жодна тварина не постраждала" .

Перед режисером постала проблема фіналу стрічки. Його сценарій закінчувався так само, як повість. Рецедивиста Реда випустили з тюрми за амністією. Він їде на зустріч із мільйонером Дюфрейном, не знаючи, чи той чекає на свого тюремного товариша. Продюсери вимагали замінити відкритий фінал гепі-ендом. 2 друзів таки зустрічаються на березі океану. Головні ролі зіграли: Тім Роббінс у ролі Енді Дюфрейна та Морган Фріман у ролі Реда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто боротиметься за "Оскар" від України

"Втеча з Шоушенка" став другим із 4 фільмів режисера Френка Дарабонта за творами Стівена Кінга. Першим була короткометражна драма "Жінка в кімнаті" 1983-го. 1999-го році на екрани вийшла містична тюремна драма "Зелена миля" , яка отримали 4 номінації на "Оскар". Прем'єра фантастичної горор-драми "Імла" відбулась 2007-го.

Зараз ви читаєте новину «Захисники тварин хотіли заборонити знімати фільм "Втеча з Шоушенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі